Het Nederlandse bedrijf AFAS – Applications For Administrative Solutions – is in 1996 in Nederland opgericht. Hun missie? “Het ontwikkelen van software voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan.” BSL’s missie? Wij integreren de software van AFAS in de workflow van een recruitment site. Onze blog vertelt u meer.

Software van AFAS

De software van AFAS levert administratieve oplossingen voor zowel bedrijven als consumenten. Ze leveren hoofdzakelijk een breed scala aan zakelijke oplossingen, zodat de prestaties van bedrijven op het gebied van HR, financiën en payroll worden verbeterd. Daarnaast helpen zij de consument met AFAS Personal software. Hiermee wordt inzicht gegeven in geldzaken. 

AFAS Bedrijfsoplossingen

De software van AFAS stroomlijnt vele bedrijfsprocessen. Dit wordt gedaan door zo veel mogelijk administratieve taken te automatiseren. Hierdoor krijgen de klanten de kans om meer te focussen op hun kerndoelen. Met meer dan 20 jaar ervaring, heeft AFAS flexibele oplossingen gecreëerd. Deze kunnen snel en gemakkelijk worden omgezet naar de behoeftes van de klant.

De afgelopen jaren hebben zij zich gefocust op het leveren van Cloud Services, samen met datacenters gevestigd in Nederland. Deze diensten worden AFAS Online genoemd. Waarbij klanten overal en op elk gewenst moment toegang krijgen tot hun gegevens. Alle services zijn ISO 9001/ ISO 27001 gecertificeerd en zijn voor de klant erg veilig in gebruik. Er worden zelfs externe partijen ingehuurd voor de aanvals- en penetratietesten.

Door hun online diensten via een abonnement aan te bieden, zijn de opstartkosten voor nieuwe AFAS-klanten laag. Velen maken hier dan ook gebruik van. 

Human Resources oplossingen

Veel klanten gebruiken AFAS software voor payroll automatisering. Bovendien kan, door het geïntegreerde ontwerp, eenvoudig andere AFAS diensten worden toegevoegd, zoals boekhouding en HR. 

HR-activiteiten kunnen zeer arbeidsintensief zijn. Vooral binnen bedrijven met een snelle groei. Recruitment, carrièreplanning, personeelsbegeleiding en persoonlijke ontwikkelingsplanning vragen veel aandacht. Daarentegen zijn er ook veel routine taken. AFAS software is ontworpen om veel van deze taken te automatiseren. Taken zoals het verwerken van verlof aanvragen, afwezigheid, contract veranderingen – en nog veel meer. Hierdoor kan het HR-personeel zich meer concentreren op interessant werk. AFAS biedt zelfs een Self Service portaal aan voor gebruik door medewerkers en managers. Dit heeft ertoe geleid dat het hele proces minder vatbaar is voor fouten en minder overleg vereist.

BSL en AFAS

De software van AFAS wordt door één van onze klanten uitgebreid gebruikt. Daarom heeft BSL de uitdaging om AFAS-diensten te integreren in een nieuwe website (gebaseerd op Drupal) die wij momenteel ontwikkelen. De vacatures die in AFAS worden aangemaakt en beheerd, worden op de recruitment site geadverteerd en gepromoot.

Wij koppelen vacatures aan de AFAS HR database. Gelukkig levert AFAS een uitstekende reeks van documentatie en een scala aan online webdiensten op basis van SOAP of JSON. Wij hebben een nieuwe Drupal-module gecreëerd die gekoppeld is aan AFAS. Dus elke keer als een nieuwe kandidaat voor een baan solliciteert, zorgen wij ervoor dat zijn/haar gegevens in AFAS worden ingevoerd. Daarnaast uploaden wij enkele documenten (PDF’s, Word-bestanden etc.), die aan het dossier van de sollicitant worden gekoppeld.

BSL integreert software van AFAS

HR medewerkers worden op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe aanvraag wordt ingevoerd. Met een paar muisklikken kunnen zij de sollicitatie in AFAS bekijken en de bijhorende bijlages lezen. Gemakkelijk, snel en efficiënt. Net als waar Bright Side of Life voor staat! Het is dan ook geen verrassing dat wij zijn gevraagd voor het ontwikkelen van een website. 

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het automatiseren van uw wervingsprocessen of workflow? BSL helpt u graag verder. Het enige wat u hoeft te doen, is ons bellen of een mail sturen. Natuurlijk geheel vrijblijvend. En wij komen bij u terug! 

Pin It on Pinterest

Contact BSL