Op dit moment is het een uitdaging om goed technisch personeel te werven. Goede ontwikkelaars, designers, consultants en accountmanagers zijn schaars. Er is een innovatieve oplossing nodig om ze te werven – daarom heeft een snelgroeiend internationaal softwarebedrijf onze Drupal website ontwikkelaars benaderd. Wij gaan voor hun een speciale recruitment website creëren.

De Klant

Onze klant is gevestigd in Utrecht – en is een snelgroeiend bedrijf. Hun core business is identity management/matching en personeel matching.

Om te kunnen inspelen op de internationale vraag naar hun diensten, hebben zij meer technisch personeel nodig. Ervaren Java ontwikkelaars, Scrum Masters en accountmanagers die de vaardigheden hebben om te werken aan projecten op overheidsniveau. Bij hun zoektocht naar personeel maken zij al gebruik van vele kanalen, maar nu willen zij graag een speciale recruitment site. Een volledig responsive website die een nieuwe smartphone en tablet publiek kan bereiken.

De klant kiest Drupal

Voor hun huidige corporate website wordt een Drupal Content Management System gebruikt. Het is dan ook geen verrassing dat zij voor deze nieuwe website ook voor Drupal hebben gekozen. De afgelopen maanden heeft een ontwerpbureau aan ideeën gewerkt. Nu is het tijd om de website te bouwen. De klant heeft BSL benaderd om te werken aan de ontwikkeling. Een uitstekende keuze 😉

BSL – Drupal website ontwikkelaars

Drupal is een CMS dat wij vaker gebruiken voor dit soort ontwikkelingen. Het is namelijk een flexibel CMS, ideaal voor kleine bedrijven, multinationals en alles daar tussenin. Hierdoor is het voor klanten gemakkelijk om de content van de website zelf te onderhouden. Bovendien kan een Drupal website bijna overal worden gehost, wat maakt dat het flexibel en makkelijk te beheren is. In slechts enkele weken kunnen wij met behulp van Drupal complexe websites creëren.

Uitdagingen

Er zijn een aantal uitdagingen die dit project interessant maken voor BSL…

In de eerste plaats heeft de klant al min of meer een compleet design. Schermen, navigaties en animaties zijn al beschikbaar. Onze eerste uitdaging is om dit ontwerp te implementeren. Pixel perfect, zoals de ontwerpers bedoeld hebben. Dit is niet altijd gemakkelijk. Het is bijvoorbeeld lastig om alle browsers en type apparaten te ondersteunen tijdens het creëren van animaties.

De tweede uitdaging is dat de website responsive moet zijn. Meer dan 50% van de potentiële website bezoekers gebruiken mobiele apparaten. Alle onderdelen van de website moeten er mooi uitzien, maar ook goed functioneren, op elk type apparaat. Zelfs over langzame verbindingen. Drupal is niet altijd de gemakkelijkste CMS om te gebruiken voor responsive design. Gelukkig kennen onze Drupal website ontwikkelaars alle trucs. Wij zorgen ervoor dat de site er “top” uitziet in Chrome, Firefox en Safari. En natuurlijk op iOS/Android-apparaten.

Ten derde moet de nieuwe recruitment site informatie met in-house systemen delen en koppelingen maken met externe webservices. De nieuwe website wordt gekoppeld aan AFAS Profit met behulp van SOAP of REST webservices. BSL gaat een nieuwe Drupal module ontwikkelen die sollicitaties, cv’s en personeelsinformatie kunnen opslaan in het AFAS systeem. Wat door onze klant wordt gebruikt bij de recruitment. Dit betekent dat alle sollicitaties direct zichtbaar zijn voor het HR-team.

Waarom kiezen voor de Bright Side of Software?

Een snel groeiend bedrijf heeft op korte termijn nieuw personeel nodig. Het is dus van belang dat de nieuwe recruitment website zo snel mogelijk klaar is. BSL staat bekend om het snel kunnen leveren van betrouwbare maatwerk websites en software. Onze korte lijnen helpen zowel bij de interne communicatie bij BSL, als bij het geven van feedback en updates aan onze klanten. Onze ervaren en op elkaar ingespeelde ontwikkelingsteam werkt nauw samen om hoogwaardige en betrouwbare software te leveren. 

Een snelle start

Wij hebben de bestaande ontwerpen overgenomen, schetsen geproduceerd en wire-frames voor eventuele ontbrekende schermen gemaakt. Maar ook zorgen wij ervoor dat de website makkelijk te onderhouden is voor de klant die bijvoorbeeld, zonder de hulp van BSL, vacatures wil toevoegen en updaten.

Wij maken templates die zij kunnen gebruiken om zelf voor elke vacature een pagina aan te maken. Waarop zij een beschrijving geven over het werk en hoe het is om binnen deze organisatie te werken. De website wordt uniek, gemakkelijk in gebruik en geeft potentiële werknemers een nieuwe ervaring. Wanneer het design wordt goedgekeurd, beginnen we met het ontwikkelen. Ons Drupal website ontwikkelaars zijn klaar om van start te gaan. Wij verwachten dat wij binnen enkele weken de eerste versie van de website kunnen leveren.

Een nieuwe website voor uw bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe website of webapplicatie. Of wilt u uw huidige website een nieuwe ‘look&feel’ geven. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze designers en ontwikkelaars helpen u graag verder!

Pin It on Pinterest

Contact BSL