Blog
midjourney ai
midjourney ai

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (“Artificial Intelligence”). In ons eerdere blog hebben we onderzoek gedaan naar ChatGPT . In dit blog gaan we het hebben over de mogelijkheden van Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd prompts). En wij vinden de resultaten erg indrukwekkend.

Midjourney

Een onafhankelijk onderzoekslaboratorium uit San Francisco dat nieuwe denkwijzen onderzoekt en de verbeeldingskracht van mensen wil uitbreiden, heeft Midjourney ontwikkeld. Het team wordt geleid door David Holz (Leap Motion, NASA) en geadviseerd door verschillende knappe koppen (Apple, AMD, Tesla, Intel, Github, Avid, Second Life), die hun sporen in de industrie al verdiend hebben.

Je krijgt toegang tot Midjourney via een Discord Server. Discord is een Amerikaans VoIP en instant messaging, sociaal platform. Gebruikers kunnen met elkaar of met robots communiceren via voice calls, video calls en text messaging, en mediabestanden uitwisselen in privé chats of als onderdeel van gemeenschappen die “servers” worden genoemd. Na het aanmaken van een Midjourney/Discord account en het inloggen op de Discord Server, kun je Midjourney gaan gebruiken om nieuwe afbeeldingen te maken met behulp van natuurlijke taalbeschrijvingen.

Je hoeft het alleen te “vragen” aan Midjourney AI

Je vraagt Midjourney AI om een ontwerp te produceren door een beschrijving te geven van wat je hebt bedacht met behulp van prompts in het Engels. Midjourney kan bijna alles maken wat je kunt bedenken, dus je kunt een nieuw logo ontwerpen of een nieuw ontwerp voor een website maken met slechts enkele zorgvuldig gekozen woorden. Als je denkt dat dit alles te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo! Helaas, Midjourney levert resultaten als platte afbeeldingen en kan nog geen vector afbeelding (Adobe Illustrator), een gelaagde afbeelding (Adobe Photoshop) of een functionele website maken. Dus, zodra Midjourney jouw ontwerp produceert, zul je nog steeds zelf het ontwerp moeten omzetten met behulp van de website ontwikkelingstools en ontwerpprogramma’s waarmee je vertrouwd bent.

Tekst gegenereerde afbeeldingen

Elk ontwerp begint met een visueel idee. Je kunt dit idee baseren op iets dat je hebt gezien of hebt bedacht. Je kunt zelfs een afbeelding toevoegen en deze gebruiken als uitgangspunt voor het ontwerp. Om Midjourney de opdracht te geven jouw idee om te zetten in een beeld, moet je eerst jouw visie beschrijven. Onvermijdelijk zal de kwaliteit van je beschrijving de nauwkeurigheid van het ontwerp bepalen. Hoe intelligent ook, de Midjourney AI server is slechts een computer en dus krijg je waar je om vraagt.

Na het invoeren van je beschrijving, zal Midjourney vier afbeeldingen creëren, die elk een iets andere interpretatie van je prompt weergeeft. Bijvoorbeeld, de volgende prompt produceert vier ontwerpen in een enkele afbeelding. Je kunt later een grotere versie van één of meer van deze ontwerpen aanvragen:

Create modern material webdesign homepage for IT company, using images of server rooms, computers, people, in colors white teal orange

midjourney ai

Ontwerpen zoals deze kunnen een goed uitgangspunt zijn voor besprekingen met een klant. Je kunt snel pagina-ontwerpen en andere elementen genereren, zodat de klant zijn feedback kan geven. Je kunt deze feedback gebruiken om de beschrijving aan te passen en nieuwe ontwerpen te maken voor een nieuwe iteratie met de klant. Zodra de klant tevreden is, kun je de definitieve ontwerpen gebruiken als basis voor de ontwikkeling van de website.

Een website bouwen met behulp van Midjourney AI

Bij BSL maken we vaak gebruik van twee Visual Builder tools om geavanceerde WordPress websites te ontwikkelen: Divi en Elementor. Beide bieden drag-and-drop editing interfaces en een breed scala aan modules die we kunnen gebruiken om website-inhoud te creëren en te beheren. Wij denken dat de ontwikkelaars hun tools binnenkort zullen integreren met AI om het bouwen van websites te automatiseren op basis van door AI geproduceerde ontwerpen.

In deze tutorial worden twee AI-tools – Midjourney en ChatGPT – gebruikt om een homepage te ontwerpen in Divi. Eerst gebruiken ze de Midjourney-bot om het visuele ontwerp te maken. Vervolgens gebruiken ze ChatGPT om de tekst te schrijven. Tot slot maken ze de homepage in Divi, met de visuals van Midjourney en de teksten van ChatGPT.

Een banner voor een blog

Voor ons eerdere blog over ChatGPT hebben we de banner gemaakt met Midjourney. Omdat we hiervoor een brede afbeelding gebruiken, moet je Midjourney de opdracht geven om de aspect ratio van de afbeelding aan te passen naar 16:9. De prompt voor deze afbeelding is:

create modern material design about artificial intelligence, worldwide, business analysis, chatgpt, showing floating code blocks, ai, lines, arrows, earth, face in colors white blue gold, UHD –ar 16:9

midjourney ai

Midjourney levert eerst een grid afbeelding met vier versies van de opdracht.
Direct onder de afbeelding staan ook verschillende standaardknoppen.

midjourney ai

Ben je niet tevreden met het resultaat, dan kun je met één druk op de knop (cirkel met pijlen) de opdracht opnieuw laten uitvoeren. In ons geval zag de nieuwe reeks afbeeldingen er zo uit:

midjourney ai

Verder zijn er vier knoppen om een nieuwe versie te maken op basis van één van de gegenereerde afbeeldingen (V1, V2, V3, V4). Door op een van deze knoppen te klikken, zal Midjourney de corresponderende afbeelding gebruiken als bron voor vier nieuwe variaties.

Wanneer je uiteindelijk een afbeelding ziet die past bij je ontwerpidee, kun je een versie van hogere kwaliteit genereren door te klikken op één van de vier upscale knoppen (U1, U2, U3, U4).

Midjourney AI

Fake news

Een nadeel van deze gegenereerde afbeeldingen is dat iedereen nu gemakkelijk een afbeelding kan maken om bijna elk verhaal te ondersteunen – zelfs als het verhaal een verzinsel is. Natuurlijk kan een dergelijke actie onschuldig zijn, maar sommigen kunnen in de verleiding komen om van deze mogelijkheden gebruik te maken.

Zo is er bijvoorbeeld de vraag wie de nieuwe James Bond zal spelen. En sinds de aankondiging dat Daniel Craig zou stoppen, gaan er geruchten dat Idris Elba de rol op zich zal nemen. Je kunt nu zelf zo’n verhaal genereren met  ChatGPT en met Midjourney een passende afbeelding bij jouw nepverhaal genereren.

Laten we de volgende prompt eens testen.

Idris Elba as james bond holding a gun

midjourney

Het is niet nodig om een referentiefoto aan te leveren bij het aanvragen van een ontwerp met bekende personen. Midjourney heeft genoeg online referentiemateriaal om iets moois te maken. Door het formaat, de resolutie en de kwaliteit van deze afbeeldingen aan te passen met door Midjourney begrepen commando’s, is het eenvoudig om nepfoto’s te maken voor posters of voor bij een (nep) persbericht.

Eerste conclusies over Midjourney AI

Midjourney AI is een hulpmiddel dat bijna alles kan creëren wat je kunt voorstellen. Het kan je helpen wanneer je in gesprek bent met een klant over het ontwerp en de elementen die de klant wil gebruiken. Het is echter lastig om met Midjourney AI details te genereren zoals “de titel van de pagina moet 10 pixels groter en 15 pixels meer naar rechts”. Maar Midjourney AI zal zeker één van de tools zijn die we zullen gebruiken bij de ontwikkeling en productie van webcontent.

Dus blijf onze blogs in de gaten houden. Binnenkort gaan wij dieper in op de mogelijkheden die Midjourney biedt. En mocht je advies willen of de nieuwste technieken willen toepassen binnen je eigen bedrijf, website of andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Tot slot nog een kleine tip. Je kunt je eigen gezicht gebruiken om ontwerpen te genereren, zolang de afbeelding die je wilt gebruiken maar publiekelijk online beschikbaar is. Heb je eenmaal een geschikte foto online staan, dan kun je met een simpele opdracht een held maken van jezelf:

make me a superhero

midjourney ai
Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

De focus van cloudprovider diensten is het verbeteren van de efficiëntie van IT-diensten. Organisaties kiezen voor een cloudprovider om te profiteren van schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

4

Previous

5

Next

Contact BSL