Blog
Cloud provider migration / Cloudprovider migratie
Cloud provider migration / Cloudprovider migratie

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Wij geloven dat de migratie naar een cloudprovider de effectiviteit van de IT-diensten verbeterd.. Simpel gezegd, met cloud-diensten krijg je meer waar voor je geld. Door te kiezen voor een cloud-gebaseerde oplossing kunnen organisaties op de hoogte blijven van technologische innovaties en profiteren van een hogere schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging. Laten we enkele van deze punten in meer detail bekijken: 

Schaalbaarheid

Door te migreren naar een cloudprovider platform kunnen organisaties hun IT-vereisten effectief naar boven of beneden bijstellen om aan de vraag te voldoen. We gebruiken de term schaalbaarheid om de flexibiliteit van onze systemen te beschrijven, met andere woorden, het vermogen om computer-, geheugen- en opslagbronnen te vergroten of te verkleinen om aan de huidige vraag te voldoen. Door gebruik te maken van cloud computing zijn organisaties niet langer beperkt door een in-huis infrastructuur die onvermijdelijk zal verouderen. Bovendien kunnen ze hun activiteiten en architectuur snel aanpassen aan de eisen van de gebruikers.

Platformflexibiliteit

Als ontwikkelaar wisselt de behoefte aan servers en services dagelijks, niet alleen wat betreft de workload en verwerkingscapaciteit, maar ook softwarematig, zoals bijvoorbeeld de verschillende besturingssystemen. Vaak moeten we de interne systemen van onze klanten nabootsen. Door gebruik te maken van cloudprovider platforms, zoals AWS of Azure, kunnen we snel bijna elk besturingssysteem en hardware combineren.

Als gevolg hiervan kunnen we veel van onze lokale servers afschaffen en hebben we geen last meer van de constante veroudering van hardware en de noodzaak om extra fysieke servers, netwerkapparatuur of softwarelicenties te installeren.

Optimalisatie van de kosten

Volgens een recent rapport van  Microsoft Office 365 schrijft 82% van het MKB de kostenbesparingen toe aan het gebruik van cloudprovider technologie. Dankzij de cloud betaalt u alleen voor wat u gebruikt, terwijl u toegang hebt tot middelen die veel te duur en tijdrovend zijn om lokaal te onderhouden.

Hierdoor kunnen bedrijven meer middelen toewijzen aan hun zakelijke behoeften in plaats van hun IT-activiteiten te onderhouden. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom kostenbesparing de belangrijkste motivatie voor cloud-migratie is, gevolgd door flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Kansen op de markt

Door gebruik te maken van de cloud kunt u zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Met enkele klikken op de muis krijgt u gemakkelijk de beschikking over nieuwe diensten wanneer een nieuwe behoefte, uitdaging of kans zich voordoet. Bovendien hebben uw gebruikers vanaf elke locatie toegang tot de cloud-diensten en data die ze nodig hebben.

Samen vormt dit een vruchtbare combinatie die de groei van een bedrijf naar nieuwe markten mogelijk maakt, terwijl het gemakkelijk wordt om diensten aan klanten over de hele wereld aan te bieden en werknemers flexibel te laten werken.

Geavanceerde beveiliging

Een paar jaar geleden zagen we regelmatig grote organisaties die het gebruik van cloud-diensten nooit zouden overwegen. Nu ook veel banken hun gegevens aan cloudproviders toevertrouwen, is de angst voor beveiligingsproblemen minder groot geworden.

Het spreekt voor zich dat cloudproviders namens hun klanten zorg moeten dragen voor beveiliging en compliance. Het helpt echter om te onthouden dat providers zoals Amazon, Google en Microsoft meer ervaring hebben met het leveren van veilige commerciële webdiensten dan bijna elk ander bedrijf. Beveiliging is tenslotte een belangrijke vereiste bij bijna alles wat ze doen. Uit onze ervaring blijkt dat deze platformen een veel hoger beveiligingsniveau hebben dan sommige van de dure lokale datacenters die door veel organisaties worden gebruikt. Daarnaast moeten cloud-platformen zoals Amazon en Azure alle beveiligingsupdates en markttrends bijhouden om de bescherming van uw gevoelige gegevens in de cloud te garanderen.

Het is een uitdaging om duidelijk bewijs te leveren, maar wij zijn van mening dat het beleid, de technologie en de controles binnen publieke cloudproviders een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van de beveiligingsprocedures die door de meeste organisaties worden gebruikt. Gezien het brede aanbod van hun diensten, moeten ze branchespecifieke vereisten naleven.

Natuurlijk zijn alle systemen zo veilig als de software die u levert, maar pentests en software die de kwetsbaarheid van code controleren kunnen helpen om de code veilig te houden.

Systeemstoringen en herstel

Speciale teams van publieke cloudproviders zijn 24×7 beschikbaar, en dus zullen hun diensten zelden stoppen bij hardware- of netwerkstoringen. Het is bijna onmogelijk om intern ondersteuning van ditzelfde niveau te bieden, behalve binnen de grootste organisaties. Dus terwijl u slaapt, kunt u erop vertrouwen dat problemen snel worden ontdekt en verholpen, zonder extra kosten.

Cloudproviders bieden makkelijke manieren voor het beheren van automatische back-up en herstelprocedures, wat de bedrijfscontinuïteit bevordert. Verder bieden ze ingebouwde, gebruiksvriendelijke back-up- en herstelfuncties, inclusief de keuze om back-ups wereldwijd op verschillende locaties op te slaan.

BSL migratie expertise

Wij hebben ervaring met Azure, Amazon en Google Cloud-diensten. Recentelijk hebben we voor onze internationale klanten verschillende complexe systemen gemigreerd naar de cloud. En we willen ook u graag ondersteunen. Dus neem contact op met de Bright Side voor meer informatie.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

4

Previous

5

Next

Contact BSL