Blog
midjourney prompts
midjourney prompts

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerder blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een tool die we binnen Bright Side of Life gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney precies de afbeelding te laten maken die je in gedachten hebt, gebruik je een prompt om de afbeelding beschrijven. De kwaliteit van de prompt is zeer belangrijk, omdat je hiermee het resultaat kunt beïnvloeden door een reeks commando’s en parameters te gebruiken om de afbeelding te stylen en de afmetingen, het uiterlijk en de kwaliteit te in te stellen. Dit blog beschrijft de prompts van Midjourney en enkele van de nuttigste commando’s.

De stuctuur van een Midjourney prompt

Een prompt in Midjourney is op de volgende manier opgebouwd:

/imagine [onderwerp] [extra beschrijving] [kunststijl] [fotostijl] [parameters]

In het [onderwerp] beschrijf je het belangrijkste onderdeel van de afbeelding.

man standing on a hill

eiffel tower

Onder [extra beschrijving] geef je meer informatie over je onderwerp

elegant and soft

at night with lights

Bij [kunststijl] kun je aangeven in welke stijl je de afbeelding wilt genereren.

Pop art style

by Vincent van Gogh

cartoon style

Voor [fotostijl] kun je kiezen voor een bepaalde fotografische stijl

Ambient lighting

Gopro style

Parameters toevoegen aan Midjourney prompts

Verder zijn er een aantal [parameters] die je kunt meegeven aan een prompt. De belangrijkste zijn:

––arHiermee kun je het aspect ratio (de verhouding) van de afbeelding, bv. 16:9.
––chaosEen hogere waarde vergroot het verschil tussen de gegenereerde afbeeldingen (0 – 100).
––qHiermee stel je de kwaliteit van de afbeelding in.
 
––q 0.25––q 0.5––q 1
Midjourney promptMidjourney promptMidjourney prompt
––tileGebruik deze parameter om aansluitende patronen te genereren.
 Midjourney prompt

 

Klik hier voor een lijst van alle parameters.

Er zijn meer commando’s dan de lijst hierboven. Zo kun je twee tot vijf samenvoegen met het gebruik van /blend. Met /info krijg je je account info te zien. Zo weet je hoeveel minuten je nog tot je beschikking hebt in de maand.

Klik hier voor een volledige lijst van alle commando’s.

Verder is het belangrijk te weten dat je in Midjourney een duidelijk onderscheid kunt maken tussen woorden door deze woorden te scheiden met tweemaal een dubbele punt. Zo geeft hot dog een ander resultaat als hot:: dog.

hot dog

Midjourney prompts

hot:: dog

Midjourney prompts

Door dit te combineren met prompt gewicht heb je meer invloed over je invoer. 

Door hot::2 dog te gebruiken, maak je hot twee keer belangrijker dan dog wat de volgende afbeeldingen oplevert.

hot:: dog

Midjourney prompts

hot::2 dog

Midjourney prompts

En door een negatief prompt gewicht te gebruiken is het mogelijk om onderdelen uit te sluiten.

vibrant tulip fields

Midjourney prompts

vibrant tulip fields:: red::-.5

Midjourney prompts

Het gebruik van het /describe commando

Een andere belangrijk commando binnen Midjourney is de /describe optie. Hiermee kun je een beschrijving opvragen van een afbeelding die je upload. Midjourney levert dan een prompt, die jij weer kunt gebruiken om afbeeldingen te genereren die lijken op de afbeelding die je hebt geupload.

Midjourney prompts

Midjourney prompts

1️⃣ two people working on a laptop during a video meeting, in the style of light beige and emerald, flat perspective, understated elegance, modern and sleek, villagecore, website, colorful animation stills –ar 108:109

2️⃣ a computer on a table screen showing two people on video conference, in the style of light beige and emerald, white background, website, skillful, masculine, human connections, strong lines –ar 108:109

3️⃣ a person is shown using a laptop computer with two people on videos, in the style of light beige and emerald, simple and elegant style, website, studyplace, nonrepresentational, tabletop photography, strong linear elements –ar 108:109

4️⃣ a man on a laptop using a virtual meeting feature, in the style of expert draftsmanship, green academia, light beige and maroon, polished concrete, simple and elegant style, film/video –ar 108:109

Dit zijn de resultaten wanneer je het voorbeeld van Midjourney gebruikt …

Midjourney prompts

1️⃣ night view of the eiffel tower lit up at night, in the style of 8k, vintage aesthetics, spectacular backdrops, light orange and dark brown, i can’t believe how beautiful this is, brightly colored, sleek –ar 160:213

2️⃣ eiffel tower at night in paris, in the style of 8k, travel, ominous vibe –ar 160:213

3️⃣ the eiffel tower lit up at night, in the style of high quality photo, 8k resolution, romantic emotivity, imposing monumentality, travel, dark cyan and light amber, studyblr –ar 160:213

4️⃣ eiffel tower, paris at night, france, in the style of 8k, ominous vibe, travel, light black and brown –ar 160:213

Wanneer je simpelweg één van de beschrijvingen kopieert en gebruikt als nieuwe prompt, krijg je afbeeldingen die lijken op het origineel, maar niet identiek zijn.

4️⃣ eiffel tower, paris at night, france, in the style of 8k, ominous vibe, travel, light black and brown –ar 160:213

Midjourney prompts

Meer informatie over Midjourney

De engine van Midjourney wordt steeds slimmer en de commando’s kunnen verschillen per versie. Het is dus belangrijk om de hulppagina’s van Midjourney te bekijken.

Er zijn inmiddels ook verschillende Facebook groepen over Midjourney, maar een van de interessantste groepen is:

https://www.facebook.com/groups/mj.prompt.tricks/

Mocht dit allemaal te ingewikkeld zijn, dan kun je eens kijken naar de volgende site, waar je makkelijk prompts kunt bouwen:

https://promptomania.com/midjourney-prompt-builder/

En dit is pas het begin van Midjourney

Midjourney AI is een tool die bijna alles kan maken wat jij – of Midjourney – maar kan bedenken. Dit laatste blog is slechts de top van de ijsberg van alle mogelijkheden en prompt commando’s evolueren bijna dagelijks. We hopen dat dit blog je op je eigen ontdekkingsreis stuurt.

Wil je advies of wil je de nieuwste technieken toepassen binnen je bedrijf, website of andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Vorig jaar is Drupal 9 uitgebracht en Drupal 8 is end-of-life in november 2021. Daar is niets vreemds aan. Maar wist je dat de levensduur van Drupal 7 is verlengd tot november 2022? Door het hoge aantal actieve gebruikers zal het langer in gebruik blijven dan Drupal 8! Maar als je Drupal 7 nog steeds gebruikt wordt het hoog tijd om je overgang naar Drupal 9 te plannen.

4

Previous

5

Next

Contact BSL