Blog
Google Looker Studio
Google Looker Studio

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In onze snelle wereld is het belangrijk om snel – en vooral – goede beslissingen te kunnen nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij kan helpen. Het kan uw gegevens (big data) omzetten in informatieve, volledig aanpasbare dashboards en rapporten die makkelijk leesbaar en deelbaar zijn. Bij BSL hebben we ervaring met Looker Studio en kunnen wij u helpen bij het creëren van deze dashboards en rapporten om uw organisatie te ondersteunen vanuit bijna elke bron.

Google Looker Studio

Looker Studio is een belangrijk platform dat organisaties helpt hun gegevens te begrijpen. Hoewel het minder bekend is dan andere Google-services, is het perfect voor het verwerken van big data. Met Looker Studio kunt u snel en eenvoudig gegevens verzamelen uit meerdere, verschillende bronnen en deze gegevens organiseren, filteren en presenteren in visueel aantrekkelijke rapporten en dashboards. Looker Studio kan uw gegevens verwerken, waar deze ook zijn opgeslagen, met behulp van één van de honderden beschikbare connectoren.

Er zijn veel opties beschikbaar om uw gegevens te presenteren, waaronder grafieken, diagrammen, taartdiagrammen en geo-kaarten. U kunt elk van deze met slechts een paar klikken kiezen en instellen, ze op uw virtuele dashboard plaatsen en hun uiterlijk aanpassen. Bovendien zijn er bedieningselementen beschikbaar, zodat eindgebruikers “wat-als”-analyses kunnen uitvoeren of gegevens over verschillende perioden kunnen vergelijken. Deze connectors vernieuwen gegevens in realtime, waardoor u interactive dashboards kunt bouwen die managers direct kunnen gebruiken om hun gegevens te monitoren.

Looker Studio en Analytics

Bij gebruik met grote datasets zoals Google Analytics, kan Looker Studio het websiteverkeer analyseren en presenteren op een manier die begrijpelijk is voor individuen binnen de hele organisatie, ongeacht hun technische expertise. Looker Studio helpt u en uw collega’s de prestaties van uw campagnes te begrijpen zonder enige training of ervaring met Analytics.

Looker Studio Analytics Dashboard

Het verbeteren van uw Analytics

Het is natuurlijk belangrijk om te begrijpen hoe uw website presteert. Looker Studio maakt het makkelijk om uw Analytics gegevens te begrijpen, inclusief welke pagina’s en blogs populair zijn en welke niet.

1. Segmentatie en analyse van de doelgroep:

Het begrijpen van uw doelgroep is essentieel voor succesvolle marketing. Looker Studio helpt uw gegevens te classificeren op basis van demografie, gedrag en interesses. Deze gedetailleerde analyse stelt u in staat om uw website aan te passen voor specifieke doelgroepen.

Stelt u zich voor dat u ontdekt dat een bepaalde groep gebruikers uit een specifieke regio meer tijd besteedt aan bepaalde pagina’s van uw website. Met deze informatie kunt u de inhoud en lay-out van die pagina’s optimaliseren om de betrokkenheid te vergroten en conversies en verkopen te stimuleren.

2. Real-time bijhouden van campagneprestaties:

Met Looker Studio kunt u realtime inzicht krijgen in de prestaties van uw marketingcampagnes, door middel van dagelijkse rapporten die naar het management worden gestuurd. En met toegang tot “gemakkelijk te gebruiken” dashboards om gegevens in realtime te tonen. U hoeft niet te wachten op wekelijkse of maandelijkse rapporten om te begrijpen hoe goed een specifieke campagne presteert. Door realtime gegevens te analyseren, kunt u direct reageren op veranderingen in het gedrag van het publiek.

Als u bijvoorbeeld merkt dat een specifieke campagne-advertentie onverwacht goed presteert, kunt u onmiddellijk het budget voor die campagne verhogen. Deze reactiesnelheid kan cruciaal zijn voor het succes van uw website en conversies.

3. Personalisatie op schaal:

Personalisatie is een cruciale factor om klanten aan te trekken en te behouden. Looker Studio biedt u de mogelijkheid om de voorkeuren en het gedrag van individuele gebruikers te begrijpen. Met deze kennis kunt u de inhoud aanpassen en aanbiedingen samenstellen om aan de behoeften van elke klant te voldoen.

Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u een vacature-website beheert. In dat geval zal Looker Studio u helpen een bepaalde groep bezoekers te identificeren die frequent zoeken naar vacatures gerelateerd aan softwareontwikkeling. Het personaliseren van de homepage om deze klanten rechtstreeks naar de nieuwste vacatures voor software-ontwikkeling te leiden, zal de kans op conversies vergroten.

4. Optimalisatie van de gebruikerservaring:

De gebruikerservaring zal de prestaties van een website beïnvloeden. Looker Studio biedt waardevolle inzichten in hoe bezoekers uw website gebruiken. U kunt identificeren welke pagina’s bezoekers doen vertrekken, op welke pagina’s ze de meeste tijd doorbrengen en op welke knoppen ze het meest klikken.

Deze gegevens zijn cruciaal bij het optimaliseren van de gebruikerservaring van uw website. Als u merkt dat een specifieke pagina een hoog uitvalpercentage heeft, kunt u de lay-out aanpassen, de laadtijd verbeteren of de inhoud aanpassen om de gebruikerservaring te verbeteren.

5. Attributie-analyse voor ROI-bepaling:

Het toewijzen (attributie) van websiteconversies aan specifieke sociale-mediakanalen kan een uitdaging zijn. Looker Studio biedt een oplossing. Met GA4 attributie-analyse is het mogelijk om kanalen en campagnes te identificeren die bijdragen aan websiteconversies.

Het identificeren van deze kanalen is essentieel voor het optimaliseren van uw marketingbudget. Door te ontdekken welk kanaal de hoogste ROI (Return On Investment) biedt, kunt u meer middelen toewijzen aan dat kanaal en zo uw groei vergroten.

De toekomst van uw website met Looker Studio

Ongetwijfeld is het verwerken van analytische gegevens cruciaal voor marketing. In de komende jaren zal Looker Studio meer geavanceerde functies introduceren, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning. Deze ontwikkelingen zullen een belangrijke rol spelen in de voorspellende analyse en proactieve respons op veranderingen in het gedrag van uw doelgroep.

Conclusie

Het begrijpen van uw doelgroep is cruciaal voor het succes van elk bedrijf, en Google Looker Studio kan u daarbij helpen. Met Looker Studio kunt u waardevolle inzichten krijgen in het gedrag van uw doelgroep door het verkeer op uw website te analyseren. Op deze manier kunt u uw marketingstrategie optimaliseren, de gebruikerservaring verbeteren en uw ROI maximaliseren.

Bij BSL hebben we ervaring met het verwerken van big data en kunnen we u helpen bij het maken van duidelijke en gemakkelijk te begrijpen dashboards en rapporten in Looker Studio. U ontvangt deze rapporten dagelijks in uw e-mail, waardoor u onmiddellijk kunt reageren op de nieuwste gegevens. Laten we een afspraak maken om te bespreken hoe we u kunnen helpen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Vorig jaar is Drupal 9 uitgebracht en Drupal 8 is end-of-life in november 2021. Daar is niets vreemds aan. Maar wist je dat de levensduur van Drupal 7 is verlengd tot november 2022? Door het hoge aantal actieve gebruikers zal het langer in gebruik blijven dan Drupal 8! Maar als je Drupal 7 nog steeds gebruikt wordt het hoog tijd om je overgang naar Drupal 9 te plannen.

4

Previous

5

Next

Contact BSL