Privacy verklaring

Privacy- & Cookiebeleid

BSL Computer Consultancy B.V (BSL)

Versie 1.1, voor het laatst aangepast op 18 juni 2018.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe we op bright-side-of-life.com omgaan met uw persoonsgegevens en welke cookies er door onszelf en eventueel door derden geplaatst worden.

BSL respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Uw privacy op bright-side-of-life.com

BSL gaat uiterst zorgvuldig met geregistreerde gegevens zoals e-mail adressen en namen om. Wij verkopen nooit en te nimmer uw e-mailadres of andere gegevens en geven deze ook nooit uit handen. Wanneer u de formulieren gebruikt om contact op te nemen met BSL of om informatie en downloads aan te vragen, worden uw gegevens uitsluitend gebruikt voor het doel dat is aangegeven op het formulier. Ook met gegevens die met contactformulieren of via e-mail naar ons worden verstuurd gaan we zorgvuldig om. Wij behandelen deze persoonlijke informatie als vertrouwelijk.

BSL maakt geregeld gebruik van wervingscampagnes op basis van ‘aangepaste doelgroepen’. Dit betekent dat we soms advertenties richten jegens specifieke doelgroepen, of personen welke onze website reeds een keer hebben bezocht.

Persoonlijke gegevens op bright-side-of-life.com

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens:

De enige persoonlijke informatie die wij gebruiken, is datgene dat u invult op onze verschillende contactformulieren. Dit kan eenvoudige contactgegevens betreffen zoals Voor/Achternaam, Werk (Bedrijfsnaam), e-mail adres, locatie en interessegebieden (bijvoorbeeld mobiele apps, kennismanagement of webapplicaties)

Anoniem Surfgedrag wordt automatisch gemonitord via het gebruik van Google services. We plaatsen en bewaren ook anonieme cookies. Meer informatie over cookies vindt u hieronder.

Uw rechten omtrent uw persoonlijke gegevens op bright-side-of-life.com

Onder de AVG wetgeving beschikt u over een aantal rechten. Vanzelfsprekend voldoet BSL als organisatie hier aan:

  • Informatie en inzage: U kunt inzien welke persoonsgegevens we van u verwerken.
  • Rectificatie: Heeft u het idee dat we verkeerde gegevens van u gebruiken? Als u ons hiervan op de hoogte brengt door een e-mail op te sturen naar bslsec@brightside.nl, passen we dit direct aan.
  • Verwijderen: U kunt uw persoonsgegevens laten verwijderen.
  • Beperking: Heeft u het idee dat wij uw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kunt u die verwerking laten beperken.
  • Bezwaar: Voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kunt u bezwaar indienen.
  • Overdraagbaarheid: U kunt uw persoonlijke gegevens over laten dragen.
  • Toestemming intrekken: U kunt te alle tijde uw toestemming voor het gebruik van uw gegevens intrekken. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mails.
  • Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: Als BSL in gebreke blijft met het naleven van de geldende wetgeving kunt u hier een klacht over indienen.

Bewaartermijnen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. De AVG noemt in artikel 5.1(e) wel opslagbeperking. Hierin wordt aangegeven dat een persoonsgegeven mag alleen worden bewaard als identificeerbaar gegeven, voor zolang als het nodig is voor de doeleinden waarvoor het verzameld is. Het is dus wel mogelijk om, als de gegevens geanonimiseerd kunnen worden en daarmee dus niet meer de directe of indirecte identificatie van een persoon mogelijk maken, gegevens langer te bewaren. En er zijn een paar uitzonderingen voor archivering, algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden.

BSL bewaart nooit persoonsgegevens langer dan strikt noodzakelijk.

Cookies op bright-side-of-life.com

Op bright-side-of-life.com maken we gebruik van zogenaamde cookies. Feitelijk is een cookie een tekstbestand dat met de pagina’s van onze website meegestuurd wordt en door uw browser tijdelijk op uw computer wordt opgeslagen. BSL maakt gebruik van enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site en voor marketingdoeleinden. Denk hierbij aan de functionaliteit die bijvoorbeeld Google en LinkedIn bieden. U kunt zelf een keuze maken welke cookies u wilt opslaan op deze pagina.

Het gebruik van cookies is van groot belang voor het correct laten functioneren van onze website. Ook cookies waarvan je niet direct het effect ziet (zoals Google Analytics) zijn zeer belangrijk. Zonder anonieme input van bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we deze kunnen verbeteren.

De ‘tracking cookies’, die worden geplaatst voor voor analytische doeleinden of advertenties, zijn zogenaamde ‘third party cookies’. Deze cookies worden niet door BSL zelf geplaatst, maar door derde partijen. Derde partijen zijn in de geval organisaties als Google, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Browser toestemming

U kunt toestemming voor het plaatsen van cookies ook instellen in uw browser. De browser op uw machine onthoudt vervolgens uw voorkeuren voor alle websites, tenzij u hier uitzonderingen in aanbrengt. Voor meer informatie over uw specifieke browser, kunt u gebruik maken van de volgende links:

Overzicht van gebruikte cookies op bright-side-of-life.com

Hieronder treft u een overzicht van de cookies die gebruikt worden op bright-side-of-life.com.

Cookies voor kernfunctionaliteit bright-side-of-life.com

Dergelijke cookies worden gebruikt voor het volledig functioneren van onze website. Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt.

Sociale knoppen

Op bright-side-of-life.com zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn. Deze knoppen bevatten stukjes code van het platform in kwestie zelf, en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat u ingelogd bent zodat u niet elke keer op Twitter of Facebook hoeft in te loggen zodra u iets wilt delen.

CookieDoelOpslagperiode
Twitter;
Guest id, kdt, twin, lang, personalization_id, remember_checked_on
Door deze cookies kunt u, nadat u op de websites van BSL bent geweest, advertenties van BSL te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting) terwijl u diensten van Twitter gebruikt.Max 90 dagen
Facebook;
c_user, datr, fr, pl, sb, xs
Cookies die inzichtelijk maken welke door Facebook ingezette media effectief is. Door deze cookies kunt u, op websites die u vervolgens bezoekt, advertenties te zien krijgen die overeenkomen met uw interesses (interest based targeting)Max 12 maanden
LinkedIn;
Insight
We gebruiken de Insight Tag van LinkedIn om de prestaties van onze LinkedIn-advertenties te meten. Lees meer op: https://www.linkedin.com/legal/cookie-table.Een aantal cookies met verschillende vervaldata, raadpleeg het privacy-beleid van LinkedIn voor meer informatie.
Twitter
CookieGuest id, kdt, twin, lang, personalization_id, remember_checked_on
DoelDoor deze cookies kunt u, nadat u op de websites van BSL bent geweest, advertenties van BSL te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting) terwijl u diensten van Twitter gebruikt.
Opslag periodeMax 90 dagen
Facebook
Cookiec_user, datr, fr, pl, sb, xs
DoelCookies die inzichtelijk maken welke door Facebook ingezette media effectief is. Door deze cookies kunt u, op websites die u vervolgens bezoekt, advertenties te zien krijgen die overeenkomen met uw interesses (interest based targeting)
Opslag periodeMax 12 maanden
LinkedIn
CookieInsight
DoelWe gebruiken de Insight Tag van LinkedIn om de prestaties van onze LinkedIn-advertenties te meten. Lees meer op de LinkedIn website.
Opslag periodeEen aantal cookies met verschillende vervaldata, raadpleeg het privacy-beleid van LinkedIn voor meer informatie.

Bijgesloten content (content gehost op sites van derden)

Op verschillende plaatsen op onze website kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op bright-side-of-life.com wordt weergegeven (bijgesloten inhoud). Denk hierbij aan Slideshare presentaties, YouTube of Vimeo video’s. Op vergelijkbare wijze als de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen kunt u vinden in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen invloed op.

Google Analytics & Adwords

Middels Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het gebruiksgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij maken gebruik van deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting en vormgeving van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website.

De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op hun servers. Google verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben geen invloed op het gebruik van uw gegevens door Google. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

U kunt ook een zogenaamde ‘anti-tracking’ browser plugin downloaden. Wanneer deze plugin geactiveerd is, zorgt deze ervoor dat geen enkele website uw internetgebruik via Google services kan bijhouden.

Google Analytics Cookies

Cookie

Doel

Opslagperiode

_gat

Wordt gebruikt om de snelheid van een verzoek te meten.

1 minuut

_gid

Wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen gebruikers.

24 uur

_ga

Analytische cookie die websitebezoek meet en wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen anonieme gebruikers.

24 maanden

Google Adwords, GAPS, LSID, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, OSID, OTZ

Wanneer u een Google account aanmaakt of gebruikt, worden deze cookies op uw computer geplaatst zodat de connectie met uw account bewaard blijft als u later opnieuw van de dienst gebruik maakt. Terwijl u ingelogd bent en plugins van andere website (zoals die van ons) gebruikt, zal Google deze cookies gebruiken om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Max 12 maanden

Google Doubleclick (DBM), DSID, IDE

Deze cookies zorgen ervoor dat u advertenties ziet die passen bij uw voorkeuren (interest-based targeting) op websites die u gebruikt na het bezoeken van onze website.

18 maanden

Google Analytics Cookies

Cookie

_gat

Doel

Wordt gebruikt om de snelheid van een verzoek te meten.

Opslag periode

1 minuut

Cookie

_gid

Doel

Wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen gebruikers.

Opslag periode

24 uur

Cookie

Google Adwords, GAPS, LSID, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, OSID, OTZ

Doel

Wanneer u een Google account aanmaakt of gebruikt, worden deze cookies op uw computer geplaatst zodat de connectie met uw account bewaard blijft als u later opnieuw van de dienst gebruik maakt. Terwijl u ingelogd bent en plugins van andere website (zoals die van ons) gebruikt, zal Google deze cookies gebruiken om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Opslag periode

Max 12 maanden

Cookie

Google Doubleclick (DBM), DSID, IDE

Doel

Deze cookies zorgen ervoor dat u advertenties ziet die passen bij uw voorkeuren (interest-based targeting) op websites die u gebruikt na het bezoeken van onze website.

Opslag periode

18 maanden

Heeft u ook een vraag?

Veel mensen die onze website bezoeken hebben een vraag. Ze willen weten wat het kost om software te laten ontwikkelen. Of bijvoorbeeld of het mogelijk is om bestaande systemen te koppelen. Ook uw vraag beantwoorden we graag en vrijblijvend. Neem dus gerust contact met ons op.

Naar contactformulier
Share This
Contact BSL