Blog
Page-builders - Divi and Elementor | Page builders - Divi en Elementor
Page-builders - Divi and Elementor | Page builders - Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites in opdracht van klanten gebruiken we vaak WordPress in combinatie met page builders, waardoor het eenvoudig is om moderne, responsieve websites te prototypen en te ontwikkelen. Binnen WordPress is het beheren van content eenvoudig gemaakt. Maar met page builders als Divi en Elementor kun je eenvoudig en snel pagina’s ontwerpen en bouwen die passen bij vrijwel elk ontwerp. En het is ook eenvoudig om wijzigingen aan te brengen. Onze ervaringen met deze twee page builders lees je in deze blog.

Divi en Elementor

Divi en Elementor zijn beide page builders en hebben veel overeenkomsten. Ze hebben echter verschillende sterke en zwakke punten. Divi biedt bijvoorbeeld veel functies die het ideaal maken voor het bouwen van websites aan de achterkant. Hun front-end bewerking is echter minder geavanceerd en relatief instabiel in vergelijking met hun back-end functies. Anderzijds richt Elementor zich uitsluitend op het bouwen van sites aan de voorkant – zij bieden geen back-end tools. De volgende tabel geeft een aantal vergelijkingen tussen Divi en Elementor:

 DiviElementor
PrijsOnbeperkt websites $89/jaar
Onbeperkt websites $249/one-time
1 website $49/jaar
25 websites $199/jaar
1000 websites $999/jaar
Gebruiksvriendelijkheid 5/55/5
Drag en drop builder5/54/5
Content modules90+46+
Community5/54,8/5
Support55
Theme supportWerkt met ieder thema. (Het beste met Hello starter thema)Heeft een eigen thema en werkt ook met andere thema’s
Templates300+ Website templates
90+ Pre-made templates
100+ Website templates
800+ Pre-made templates

 

Als u de prijzen bekijkt, zult u zien dat als u een page builder wilt gebruiken voor een enkele site, Elementor de goedkoopste optie is. Voor meerdere websites zou het goedkoper zijn om Divi te kopen, vooral als u de levenslange licentie kiest. Het is echter mogelijk dat u voor sommige extra functies met Divi moet betalen. Als u voor Elementor kiest, is alles in de prijs inbegrepen.

Onze ervaring met Divi

Wij gebruiken Divi al enkele jaren en zijn erg blij met het gemak van het bouwen van een website en de mogelijkheid om aangepaste codes en scripts te implementeren. We werken echter liever met Divi in de back-end, omdat de kans op het maken van verkeerde keuzes in de front-end groter is, en de interface niet zo betrouwbaar is.

Divi is een goed onderhouden thema, met regelmatige updates die nieuwe functies en module-opties toevoegen. Bovendien kunt u veelgebruikte blokken (pagina’s, secties, rijen en modules) gemakkelijk toevoegen aan de Divi-bibliotheek. U kunt ook lay-outsjablonen gebruiken en deze toewijzen aan pagina’s op basis van paginalay-out, naam, categorieën en tags. Hoewel Divi gemakkelijk te gebruiken is, komt er bij het maken van een website veel meer kijken dan alleen het bouwen van een webpagina met de beschikbare modules als legoblokjes. Je moet bijvoorbeeld nog steeds een consistent en gebruiksvriendelijk ontwerp maken (voor desktop, tablet en mobiel) en zorgvuldig nadenken over de structuur, navigatie en inhoud. En natuurlijk moet de website ook zo gebouwd worden dat zoekmachines de site gemakkelijk kunnen vinden. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de website een goede performance levert, want Google straft trage sites af. Divi genereert veel code, dus optimalisatie is bijna altijd noodzakelijk.

Divi biedt zoveel mogelijkheden voor het stylen van modules, kolommen, rijen en secties dat er binnen het bedrijf een huisstijlreglement nodig is, zodat iedere collega weet waar en wat hij in de back-end moet aanpassen.

 

Page-builders - Divi and Elementor | Page builders - Divi en Elementor

Onze ervaring met Elementor

Patrick van Bennekom heeft Elementor onlangs geïntroduceerd binnen ons bedrijf en heeft het gebruikt voor verschillende websites, waaronder DilemmaMatch. Tot nu toe hebben we geen problemen ondervonden. Wanneer je Elementor gebruikt, maak je websites met behulp van een zogenaamde front-end visuele editor. Met hun “drag and drop” page builder sleept u ontwerp elementen zoals tekstblokken, afbeeldingen en contactformulieren naar de huidige pagina en geeft u ze een stijl. U gebruikt dezelfde interface om meer geavanceerde componenten toe te voegen, zoals sliders, tabbladen, Google Maps en een testimonial carrousel. Nogmaals, het is essentieel om een goed ontwerp te hebben voordat u de website pagina’s gaat bouwen. Er zijn veel opties beschikbaar om deze elementen aan te passen aan het ontwerp. Elementor heeft alle tools die je nodig hebt om de websites responsive te maken. Zodra u met Elementor een webpagina hebt gebouwd voor desktop, kunt u met één druk op de knop overschakelen naar tablet of mobiel om de pagina in de nieuwe lay-out verder aan te passen, zodat deze er ook op alle platforms goed uitziet. Uit onze tests blijkt dat Elementor kleinere pagina’s maakt dan Divi (dat wil zeggen: minder code), waardoor het een licht voordeel heeft ten opzichte van Divi.

Page-builders - Divi and Elementor | Page builders - Divi en Elementor

Conclusie

Elke ontwerper heeft zijn eigen voorkeuren. Sommigen bouwen graag pagina’s in de back-end, omdat ze het gevoel hebben meer controle te hebben over hun code. Andere collega’s werken liever in de front-end omdat ze dan meer controle hebben over het ontwerp, en eventuele wijzigingen meteen zichtbaar zijn. Onze ontwerpers kunnen goed overweg met beide paginabouwers, je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw aanpassingen blijven liggen!

Als u op zoek bent naar een nieuwe website, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen bij het maken van een keuze voor de page builder die het best geschikt is voor jou.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

De focus van cloudprovider diensten is het verbeteren van de efficiëntie van IT-diensten. Organisaties kiezen voor een cloudprovider om te profiteren van schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

4

Previous

5

Next

Contact BSL