Blog
good-quality content | inhoud van goede kwaliteit
good-quality content | inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren en managers denken nog steeds dat hun websites slechts visitekaartjes zijn. Eén van hun standaard uitdrukkingen is: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren, SEO-technieken te gebruiken en inhoud van goede kwaliteit te bieden, bereikt u nieuwe klanten en een nieuw publiek. 

Zoekmachineoptimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door de technische configuratie van een website, de relevantie van de inhoud en de linkpopulariteit te optimaliseren, worden de pagina’s van een website beter vindbaar en relevanter. Daarom zullen zoekmachines ze hoger plaatsen, wat helpt om uw website en uw producten bij nieuwe klanten te promoten.

Een site geoptimaliseerd voor SEO komt de zoekervaring van de gebruiker en de ranking van de pagina ten goede door inhoud van goede kwaliteit te bieden, die voldoet aan de zoekbehoeften van de gebruiker. Goede SEO omvat het gebruik van relevante trefwoorden in titels, metabeschrijvingen, tussenkoppen, beschrijvende URL’s en schema-markup die de inhoud van de pagina beschrijft.

Kliks waar je voor betaald

Google, Bing en zowat elk sociaal platform nemen graag uw geld aan voor betaalde advertenties. Maar vraag jezelf eens af, hoe vaak klikt u zelf op deze advertenties? En als u dat doet, koopt u dan ook het artikel uit de advertentie? Hoe lang blijft u op de site waar deze advertenties u naartoe hebben geleid?

Onze ervaring leert ons dat betaalde zoekcampagnes de product- of merkbekendheid kunnen verbeteren. Ze kunnen essentieel zijn voor Business to Consumer (B2C) websites, waar vele websites concurreren om dezelfde klanten. Voor Business to Business (B2B) websites zijn ze minder belangrijk, omdat projecten en diensten zelden rechtstreeks online worden gekocht.

In het beste geval zullen meer bezoekers op uw website leiden tot meer leads. Veel bezoekers die door advertenties worden aangetrokken, blijven echter maar een paar seconden op uw website, tenzij ze inhoud van goede kwaliteit zien die hen aanspreekt.

Organische zoekresultaten

Organisch zoeken verwijst naar zoekresultaten zonder betaalde advertenties. In plaats daarvan rangschikken zoekmachines zoals Google of Bing organische zoekresultaten op basis van de relevantie van een website voor de gebruikte zoektermen. Door inhoud van goede kwaliteit te creëren en SEO-technieken en tools zoals Yoast te gebruiken om u te helpen uw metadata te verbeteren, wordt uw website interessanter voor zoekmachines.

De waarde van inhoud van goede kwaliteit

Inhoud van goede kwaliteit, met boeiende verhalen, video’s, white papers en uitleg, is de sleutel tot het stimuleren van de interesse van bezoekers die uw website bekijken. En u moet dit volhouden, week in, week uit, als u wilt dat uw organisch verkeer groeit.

Wij hebben met deze methoden enkele opvallende resultaten geboekt. Eén klant bijvoorbeeld, een internationale softwareontwikkelaar met hoogwaardige niche-softwareproducten, vroeg ons een nieuwe bedrijfswebsite te ontwerpen en te ontwikkelen. We hielpen ook hun marketingdirecteur bij het schrijven van inhoud van goede kwaliteit, waarbij minstens één keer per week nieuwe inhoud werd gepubliceerd.

Uit een vergelijking van het aantal bezoekers op hun website in januari 2021 met die van de bezoekers in oktober in hetzelfde jaar, blijkt dat het aantal gebruikers met 455,61% is gestegen. En het aantal nieuwe bezoekers steeg met 559,51%. Deze potentiële klanten vonden de site via Google/Bing search zonder betaalde advertenties.

inhoud van goede kwaliteit

Hoe weten we welke rol inhoud van goede kwaliteit speelt?

Dat is een goede vraag. De bovenstaande grafiek toont de impact van inhoud van goede kwaliteit en een goed afgestemde website. Maar wat gebeurt er als je stopt met het regelmatig publiceren van inhoud? Helaas kunnen we dat aantonen aan de hand van dezelfde klant. Na het vertrek van de marketingdirecteur besloot het management dat “hun website” niet essentieel was voor hun bedrijf. Hun CFO gebruikte precies de zin waarmee we dit artikel begonnen.

“Onze klanten/publiek weet ons al te vinden…”

Tegen alle adviezen in verminderden zij het budget voor nieuwe inhoud en stopten zij bijna met het technisch onderhoud van hun site. De resultaten waren dramatisch. Het organische verkeer naar hun website is in minder dan zes maanden tijd met bijna 75% gedaald.

inhoud van goede kwaliteit

Conclusie

Ik denk dat deze cijfers duidelijk laten zien hoe inhoud van goede kwaliteit en goede SEO uw organische verkeer kunnen laten groeien en uw nieuwe potentiële klanten krijgt. Bij business-to-business marketing vergroot dit uw commerciële kansen. Ze laten echter ook zien wat er kan gebeuren als u geen aandacht meer besteedt aan uw inhoud.

Als websiteontwikkelaars richten wij ons op het bouwen van responsieve websites van goede kwaliteit – die uw SEO prestaties zullen helpen verbeteren. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe website, neem dan contact met ons op. Maar besef wel dat zelfs de beste website inhoud van goede kwaliteit en een regelmatige publicaties nodig heeft om de beste resultaten voor uw site te bereiken.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

De focus van cloudprovider diensten is het verbeteren van de efficiëntie van IT-diensten. Organisaties kiezen voor een cloudprovider om te profiteren van schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

4

Previous

5

Next

Contact BSL