Blog
Forrester API
Forrester API

Nieuwe Pulse Importer: de Forrester API

We hebben onze “Pulse” Business Intelligence Software ontwikkeld voor PwC. Het is nu een wereldwijde dienst, onderhouden en ondersteund door BSL. Elke dag importeert Pulse duizenden documenten van vele internationale leveranciers en website feeds, en levert zo de juiste informatie (News Alerts genaamd) op het juiste moment aan de juiste persoon in de gehele PwC organisatie. Kortgeleden hebben we een nieuwe importer geleverd die gebruik maakt van de Forrester API. 

Over Forrester

Forrester is een wereldwijde leverancier van informatie, consultancy en technologieadvies. Forrester helpt bedrijfs- en technologiemanagers de groei van hun organisaties te versnellen door hen in staat te stellen de klant centraal te stellen in alles wat zij doen. Ze geven bedrijfs- en technologiemanagers het vertrouwen om gedurfde strategieën te introduceren, waarbij ze vorm en richting geven aan hoe ze door het ongekende tempo van de huidige veranderingen in het bedrijfsleven en de technologie kunnen navigeren.

Pulse import

Pulse importeert elke dag duizenden nieuwsberichten uit honderden bronnen. Tijdens het importeren parsen onze importers de informatie van de leverancier of website, waarbij de inhoud (die XML, JSON, platte tekst, RSS of HTML kan bevatten) wordt omgezet in een standaardweergave, volledig onafhankelijk van het bronformaat.

Tot de Pulse bronnen behoren verschillende hoogwaardige nieuwsleveranciers, zoals LexisNexisFactiva en Forrester. Elk van hen gebruikt zijn eigen standaarden en formaten, die we allemaal ondersteunen.

Pulse Briefings / News Alerts

We verzamelen en indexeren alle geïmporteerde inhoud in real-time en leveren honderden persoonlijke news alerts aan duizenden abonnees over de hele wereld, met complexe query’s die de exacte inhoud definiëren die abonnees wensen te zien. Elke gebruiker kan zich abonneren op een willekeurig aantal news alerts, met artikelen van vele bronnen en titels. Pulse biedt directe toegang tot deze informatie op desktop PC of mobiele apparaten.

Via Forrester API inhoud importeren

De methode waarop nieuwe artikelen beschikbaar worden gesteld in Pulse hangt af van de leverancier. Bij Forrester bijvoorbeeld werden documenten tot voor kort binnen Pulse beschikbaar gesteld door bestanden op een FTP-server te plaatsen, die we elke dag importeerden.

Forrester is gestopt met het gebruik van FTP-levering. Daarom werden we eerder dit jaar door PwC gevraagd om de nieuwe Forrester API in gebruik te nemen.

Voorgestelde oplossing

Pulse ondersteunt meerdere methoden voor het importeren van content, zoals het ophalen van een FTP-server, het ophalen van bestanden via een API over HTTPS, het lezen uit een map op het lokale bestandssysteem of het handmatig toevoegen van content met behulp van een aangepaste editor. Aangezien Pulse al API’s ondersteunt, vereiste het verzoek van Forrester weinig wijzigingen in de infrastructuur van Pulse. Het enige wat we hoefden te doen was de specifieke API van Forrester toe te voegen aan de lijst met beschikbare API’s voor Pulse. Vervolgens was het slechts een kwestie van het aanpassen van de configuratie van Pulse om de Forrester-documenten via de API op te halen in plaats van ze van de FTP-server te downloaden.

Ontwikkelwerk

We voeren enkele veranderingen door voor de ondersteuning van een nieuwe API. Ten eerste moeten we de API toevoegen aan de Administrator interface zodat Pulse er gebruik van kan maken. In de interface kunnen gebruikers aangeven hoe vaak Pulse de API zal aanroepen om nieuwe documenten op te halen. Sommige API’s vereisen dat meerdere API endpoints in volgorde worden uitgevoerd om documenten op te halen. In zo’n geval moeten we al deze endpoints koppelen aan de implementatie van de specifieke API in Pulse.

In de meeste gevallen moeten we de oproepen authenticeren om de endpoints uit te voeren. We sturen de authenticatiegegevens via een Authentication request header, een access token, of een geldige session cookie bij elke aanroep. Indien nodig, voegen we paginering toe om de beschikbare documenten in batches op te halen.

Forrester API

De Forrester API gebruikt drie API-endpoints om documenten op te halen. De eerste endpoint zorgt ervoor dat er bij Forrester een zoekopdracht wordt gestart. De tweede endpoint kan gebruikt worden om de status van de zoekopdracht op te vragen. Het antwoord van deze endpoint kan bijvoorbeeld zijn “we zijn nog bezig met zoeken” of “er is iets misgegaan tijdens het zoeken”, of “het zoeken is voltooid, we hebben 517 documenten gevonden”. We gebruiken het derde endpoint om de documenten op te halen.

We gebruiken deze endpoints binnen Pulse als volgt. Eerst wordt een nieuwe zoekopdracht. Vervolgens wordt herhaaldelijk opgevraagd wat de status van de zoekopdracht is, totdat we een melding krijgen dat de zoekopdracht is afgerond. Vervolgens halen we de resultaten van de zoekopdracht gepagineerd op.

BSL-expertise

Voor het ontwikkelen van complexe wereldwijde diensten zoals Pulse zijn ervaren, deskundige ontwikkelaars nodig, die bekend zijn met Java, database optimalisatie, content parsing, en netwerk beveiliging/authenticatie. BSL werkt uitsluitend met in-house expertise, wat betekent dat we software zoals de Forrester Importer in enkele weken kunnen opleveren. Op tijd en binnen budget

Als je een ervaren ontwikkelingspartner nodig hebt hier in Nederland, dan helpen we je graag. Dus bel ons, en we maken een online afspraak om je project te bespreken.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Vorig jaar is Drupal 9 uitgebracht en Drupal 8 is end-of-life in november 2021. Daar is niets vreemds aan. Maar wist je dat de levensduur van Drupal 7 is verlengd tot november 2022? Door het hoge aantal actieve gebruikers zal het langer in gebruik blijven dan Drupal 8! Maar als je Drupal 7 nog steeds gebruikt wordt het hoog tijd om je overgang naar Drupal 9 te plannen.

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

BSL’s doelstelling was het aanbieden van ontwikkelingsdiensten aan gerenommeerde organisaties. Het is voor grote bedrijven niet altijd eenvoudig om geavanceerde ontwikkelingsteams op te richten, aangezien hun kernactiviteiten niet altijd gerelateerd zijn aan IT. Zelfs als IT belangrijk is voor hun activiteiten is er vaak een kloof tussen het leveren van kerndiensten en innovatie.

4

Previous

5

Next

Contact BSL