Blog
simple phone app
simple phone app

Bouw een eenvoudige telefoon app voor 1888 Nummerinformatie

1850 BV heeft ons gevraagd om een nieuwe eenvoudige telefoon app voor Android en iOS te ontwerpen en te ontwikkelen, gemaakt voor mensen die moeite hebben met het gebruik van moderne smartphones. Niet iedereen is enthousiast over alle honderden functies die een typische smartphone biedt. Ze willen gewoon kunnen bellen. Het is moeilijk voor mensen die niet over de technologische vaardigheden beschikken om al deze dingen uit te zoeken en te begrijpen. En voor sommigen zijn die kleine schermen een enorme uitdaging. 

Wie zijn 1850 BV?

Na een lange ervaring in de Telecombranche, beheert 1850 Contact Center nu ook de 1888 service. Daarnaast is het bedrijf actief in de klantenservicemarkt (e-mail, chat, telefoon) in opdracht van derden, zoals lokale overheden, webshops en antwoorddiensten. Als je 1888 (of 1850) belt, krijg je een medewerker aan de lijn die je helpt met het vinden van het gewenste telefoonnummer, nationaal of internationaal. 1850 gaat zelfs nog verder. Je kunt ook reisinformatie, zakelijke adressen en openingstijden opvragen. Door de ervaring met hun vele klanten zijn ze gaan denken over het ontwerpen van een app waarmee consumenten hun smartphones gemakkelijker kunnen bedienen.

Waarom een eenvoudige telefoon-app?

Niet iedereen kan het tempo van technologische veranderingen bijhouden. En sommigen hebben fysieke problemen met het lezen van kleine schermen met hun oude ogen. Natuurlijk bevatten zowel Apple als Google tal van toegankelijkheidsopties en aanpassingsinstellingen die smartphones gebruiksvriendelijker kunnen maken. Zo kun je de letters vergroten, grotere knoppen maken, handige snelkoppelingen toevoegen en zelfs externe functies, meldingen en apps verbergen. Iedereen die ooit heeft geprobeerd een ouder familielid te helpen bij het instellen van al deze opties, weet dat het vaak een moeilijke opgave is.

Een helpende hand

Er zijn diverse handleidingen en video’s online die kunnen helpen. En er zijn talloze opties beschikbaar op Android en iOS / iPadOS om je op weg te helpen. Maar wat als de gebruiker alle gadgets, contactboeken, camera’s en opties gewoon te overweldigend vindt? Hoe zit het met het aanbieden van een simpele telefoon? Misschien is dat alles wat ze willen? Dat was het idee waarmee 1850 BV naar BSL kwam.

simpele telefoon app

Een eenvoudige telefoon app ontwerpen: 1888 Info

Er zijn al telefoons beschikbaar voor technofoben. Maar ironisch genoeg zijn deze ‘simpele’ apparaten vaak duurder dan de nieuwste hightech smartphones. Dus wat 1850 BV wilde, was een app voor iOS- en Android telefoons, waarmee gebruikers makkelijk kunnen bellen. Daarom hebben we met hen samengewerkt om een app te ontwerpen speciaal voor oudere of technisch gehandicapte gebruikers.

De 1888 Nummerinformatie app:

  • gebruikt je eigen contacten, zodat je in slechts enkele minuten een eenvoudig telefoonboek kunt vullen met belangrijke nummers (dokter, naaste familie, buren)
  • laat je contacten verslepen voor gebruiksgemak
  • gebruikt pictogrammen en afbeeldingen voor elk contact
  • beveiligt de instellingen, zodat gebruikers niet per ongeluk nummers kunnen verwijderen of kwijtraken
  • biedt snel en gemakkelijk toegang tot 1888 Nummerinformatie

Snelle, agile ontwikkeling van een eenvoudige telefoon app

We hebben in eerste instantie een aantal ontwerpen en animaties gemaakt die de app-interface en navigatie demonstreren. De feedback van 1850 BV werd gebruikt om het ontwerp aan te passen tot de producteigenaar tevreden was. En in slechts drie weken hebben we de eerste app-release voor Android voltooid. We testen de app intern op een reeks mobiele telefoons en controleren of deze de verschillende toegankelijkheidsopties volledig ondersteunt, aangezien deze hoogstwaarschijnlijk worden ingeschakeld door de app-gebruikers. Binnenkort stellen we de app beschikbaar voor testen door de klant, terwijl we verder gaan met het maken van de iOS-versie.

We hopen dat dit niet het einde van het verhaal is. Zowel BSL als de 1850 BV zien de eerste release als een Minimum Viable Product (MVP). Zodra we de app hebben uitgebracht, werken we samen met 1850 BV aan ontwerpen voor nieuwe functies. Aan ideeën geen gebrek!

React Native – voor snelle en gemakkelijke ontwikkeling op meerdere platforms

We hebben ervoor gekozen om de app te ontwikkelen met React Native. React Native is een open-source framework waarmee applicaties middels JavaScript gebruik kunnen maken van de native functionaliteit van het platform waarop ze draaien. En mocht deze functionaliteit niet toereikend zijn, dan is het eenvoudig deze aan te vullen met eigen implementaties.

Omdat er één JavaScript basis gebruikt kan worden voor zowel Android als iOS applicaties, bespaart React Native ons veel ontwikkeltijd – en dat verlaagt de kosten. React Native is een van de meest populaire open-source platforms en wordt ondersteund door een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars. Hoe complex je applicatie ook is, React Native is ontworpen om je applicatie razendsnel te maken. En het is toekomstbestendig. Door de gestandaardiseerde componenten en structuur zijn applicaties gebouwd met React Native eenvoudig te onderhouden en uit te breiden.

Ben je op zoek naar je eigen app?

Onze ontwikkeling van de 1888 Nummerinformatie app is snel gegaan, dus als je ideeën hebt voor een app en deze zo snel mogelijk in de winkels wilt hebben, neem dan contact met ons op. We helpen je met het ontwerp, maken een kostenraming en een plan van aanpak.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

4

Previous

5

Next

Contact BSL