Blog
Access Governance Foundation / New Job Model / NJM en AGF
Access Governance Foundation / New Job Model / NJM en AGF

SRS: New Job Model (NJM) en Access Governance Foundation (AGF)

We werken al meer dan 20 jaar samen met ABN AMRO. We hebben hun oorspronkelijke Handtekening Registratie Systeem (SRS) ontwikkeld en we hebben in de loop der jaren veel veranderingen doorgevoerd. Ondanks de impact van Corona is het in 2020 uitzonderlijk druk geweest. Een migratie naar Azure heeft op dit moment onze volle aandacht, maar dit jaar hebben we ook gewerkt aan twee andere SRS-verbeteringen: Het toevoegen van ondersteuning voor NJM (New Job Model) en AGF (Access Governance Foundation). 

Wat is SRS?

SRS is een maatwerkoplossing die we voor ABN AMRO hebben ontwikkeld, maar de stelregel geldt voor elke grote onderneming. Grote internationale concerns bevestigen en autoriseren hun acties door middel van een volmacht (een PoA) aan individuele medewerkers. Voor het beheer van transacties tussen vestigingen, en tussen ABN AMRO en derden, is het essentieel om zowel de handtekeningen als de bevoegdheden van de medewerkers te controleren. SRS (het Handtekening Registratie Systeem) verifieert deze transacties.

Regelmatige SRS-wijzigingen

SRS is een belangrijke hulpbron binnen de bank. Daarom is er een voortdurende behoefte om SRS uit te breiden en te verbeteren om aan nieuwe eisen te voldoen en om veranderingen in de infrastructuur te ondersteunen.

De nieuwste versie van SRS ondersteunt de gehele workflow, vanaf het aanvragen van een nieuwe volmacht voor medewerkers. Het automatiseert ook wijzigingen van machtigingen van medewerkers, met behulp van regelmatige updates vanuit het interne SAP HR-systeem. Deze koppelingen houden de SRS-informatie up-to-date en verminderen de administratief acties binnen het PoA-team.

De laatste updates: AGF en NJM

Wanneer de bank haar infrastructuur wijzigt, is het de taak van BSL om deze veranderingen door te voeren. Wij voeren veel kleine wijzigingen door die vallen onder de onderhoudsovereenkomst. Maar in 2020 heeft ABN AMRO echter twee wijzigingen doorgevoerd die twee belangrijke ontwikkelingen in gang hebben gezet.

  • AGF (Access Governance Foundation) ondersteuning
  • NJM (New Job Model) ondersteuning

AGF – Access Governance Foundation

Voorheen identificeerden we SRS-gebruikers met behulp van hun netwerkidentiteit (soms een GUID genoemd). We zorgden voor een management interface binnen SRS om rollen en rechten toe te kennen aan elke gebruiker.

We hebben SRS nu geïntegreerd met de ABN AMRO Access Governance Foundation (AGF), die een authenticatie protocol biedt, gekoppeld aan een wereldwijde Active Directory. AGF-compatibele applicaties kunnen de directory opvragen, en zo de rechten ontdekken die aan elke gebruiker zijn toegewezen. Nu we SRS hebben geïntegreerd met AGF, kan ABN AMRO gebruikers en hun SRS-rollen beheren via hun centrale infrastructuur. Wij hebben natuurlijk geen directe toegang tot de ABN AMRO beveiligingsinfrastructuur, dus tijdens onze ontwikkeling hebben we AGF gerepliceerd met behulp van Shibboleth/LDAP en het OpenID Connect (OIDC) protocol.

NJM – New Job Model

De integratie met het HR-systeem van ABN AMRO betekent dat we veel volmachten automatisch kunnen toewijzen, met behulp van functiecodes die aan elke medewerker worden toegekend. Voorheen hadden ze meer dan 1300 functiecodes, elk toegewezen aan een specifieke volmacht (PoA).

De bank wilde het aantal individuele functiecodes vereenvoudigen door de invoering van het Nieuwe Functiemodel (NJM). Helaas maakte dit de automatische toewijzing van volmachten zeer moeilijk – of beter gezegd: onmogelijk. Terwijl het PoA-team kon proberen alle volmachten individueel te beheren; zij hebben meer dan 7000 PoA machtigingen binnen de bank. Ze moeten deze PoA’s updaten wanneer nieuwe medewerkers in dienst treden, elke keer dat ze naar een nieuwe functie verhuizen, of wanneer ze vertrekken. Dit zou een overbelasting betekenen op de PoA afdeling.

De oplossing was niet eenvoudig, maar samen met ABN AMRO hebben we besloten om een nieuwe workflow in te voeren, zodat afdelingsmanagers nu volmachten kunnen aanvragen, beoordelen en goedkeuren voor alle leden van hun team. Op basis van de eerste inzichten in het NJM hebben we gekozen voor een incrementele aanpak, gebaseerd op een reeks “user stories” die de doelen voor de ontwikkeling hebben gedefinieerd. Het was een Agile-ontwikkeling, waardoor we veel “touchpoints” hadden met de klant, waarbij we onze ideeën konden fine-tunen.

Succes, en op naar de volgende uitdaging

We hebben deze projecten op tijd afgerond en hebben een reeks acceptatietests ondersteund. Beide wijzigingen zijn nu in productie en wij zijn inmiddels begonnen aan het Azure migratieproject.

Deze projecten laten zien hoe flexibel BSL kan zijn. We hebben experts op het gebied van Identity Management in ons team, met veel kennis van technologieën en protocollen. We hebben ook ontwerpers en architecten die samen met klanten maatwerkoplossingen ontwerpen en vervolgens met onze ontwikkelaars de ontwikkeling begeleiden. En omdat al deze diensten in huis zijn, kunnen we snel schakelen en veilige oplossingen van hoge kwaliteit produceren.

Project overleg

Gedurende het hele project zal de projectleider regelmatig contact hebben met de klant. Nieuwe inzichten kunnen de richting aanzienlijk beïnvloeden. Het is voor ons essentieel om nauw samen te werken met de klant, omdat we de impact op de ontwikkelingskosten tot een minimum kunnen beperken. En als extra werk onvermijdelijk is, kunnen we meerdere opties aanbieden, waardoor de klant volledige controle heeft over zijn budget en uitgaven.

Elke klant heeft zijn eigen specifieke wensen en elk project is anders, daarom bieden wij service op maat. Dit doen we al meer dan 25 jaar met succes. Als u na het lezen van deze blog nog vragen voor ons heeft, of als u ook uw software onderhanden wilt laten nemen, neem dan contact met ons op en wij geven u graag vrijblijvend advies.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over BSL en onze projecten.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

4

Previous

5

Next

Contact BSL