BSL zoekt altijd naar een ontwerper en ontwikkelaar die hun eigen verhaal te vertellen hebben. Wij zijn op zoek naar diegene die meer te bieden hebben dan alleen IT-vaardigheden, waarom? Omdat het belangrijk is dat de klantvraag en de werkwijze van de klant wordt begrepen. We hebben vindingrijke teams die bruikbare, productieve oplossingen bieden en niet alleen code. Ontwerpers en ontwikkelaars met brede culturele ervaringen, inclusief interesses buiten de IT-sector, verbetert dit proces aanzienlijk.

Ontwerper en ontwikkelaar – Eric Wijnands

BSL is begonnen aan een reeks Bright Stories. Uw kans om enkele mensen te leren kennen achter de prachtige software die we ontwikkelen. Hun hobby’s, interesses, en hoe hun passies bijdragen aan hun rol als ontwerper en ontwikkelaar aan de Bright Side. Onze Bright Stories zijn uw kans om erachter te komen wat onze IT’ers motiveert. En wat hen zo succesvol maakt. Geloof me – het gaat niet alleen om het schrijven van regels code!

Eric Wijnands is één van de centrale figuren van één van onze verhalen, die in de maak zijn. Hij werkt dit jaar al 25 jaar voor de Bright Side of Life, is begonnen als softwareontwikkelaar en nu heeft hij een rol als systeemarchitect / informatieanalist. Een snelle blik op zijn profiel laat zien dat Eric een breed scala aan interesses heeft:

“Ik zit vaak achter een piano. Ik ben een fervent jazzpianist in mijn vrije tijd, speel in verschillende groepen en bands. Ik hou ook van het buitenleven te verkennen, en geniet met name van actieve sporten zoals hardlopen, fietsen en zeilen. “

Bright Stories – de teaser

Elke Bright Story begint met een teaser – en je kunt de Eric Wijnands-teaser hier vinden.

Eric werkt al meer dan 20 jaar met sommige van onze klanten. Dit maakt hem een ​​grote aanwinst, omdat hij veel kennis heeft van hun systemen – niet alleen onze software. Wanneer hij de kans krijgt zijn ervaring als softwareontwerper en -ontwikkelaar te combineren met zijn kennis van de systeemarchitectuur van de klant, kan hij waardevol advies geven. Hij kan helpen risico’s te minimaliseren en kostenbesparende inzichten bieden. In zijn rol als systeemarchitect reist Eric regelmatig naar klanten om nieuwe projecten te bespreken en advies te geven. We konden dan ook geen betere locatie voor deze teaser bedenken dan Utrecht Centraal station – de spin in het web van het Nederlandse treinnetwerk!

Onze teaser laat Eric zien, die in de verloren tijd tijdens het reizen met de trein, graag even de kans pakt om op de piano in de grote hal van Utrecht Centraal te spelen. En het tonen van zijn passie voor jazz. Een passie die hij ook graag toont tijdens evenementen – soms als solo-pianist, maar ook als begeleidende voor zangers en solo-artiesten (sommige bekende, sommige minder bekende).

Hij treedt ook op met verschillende jazzcombinaties, variërend van kleine jazzbands tot bigbands. Een leuke anekdote is dat Eric zelfs zijn talenten als jazzpianist namens BSL gebruikte tijdens een evenement! Hij kwam spontaan in actie toen de beamer niet werkte. Eric liep naar de piano op het podium en hield een publiek van 300+ ongeveer 20 minuten bezig, terwijl technici de beamer repareerden! Multi-getalenteerd, multi-tasking …

Achter de schermen

Eric en Jochem van der Heide, de maker van deze hele reeks films, kwamen vroeg in de ochtend bijeen om de video te maken. Hoewel de teaser informeel bedoeld is, is er toch een ​​scenario gemaakt door Jochem. De twee nemen de plannen voor het filmen door onder het genot van een koffie en gaan vervolgens naar de stationshal. Zelfs voor een dergelijke film hebben we audio-opname-apparatuur, verschillende camera’s en het allerbelangrijkste – toestemming van NS nodig. Een van de problemen met filmen in zo’n openbare ruimte is dat je rond mensen moet filmen en al de apparatuur in de gaten moet houden die verspreid ligt over de filmlocatie. Kortom, er kan van alles en nog wat misgaan!

Hoewel de teaser minder dan een minuut duurt, vereist het filmen ongeveer een uur. Eric speelt drie à vier Jazzstukken en de reizigers in de hal nemen ook de moeite om even te blijven staan en te luisteren. Er wordt gefilmd vanuit verschillende hoeken, en de audio-opnames worden gecontroleerd. Er werd niet alleen aan de piano gefilmd, maar als Eric in de stationshal naar de trein liep. Aan het einde van de opnames gaat Eric terug naar BSL – natuurlijk met de trein … maar niet voordat Jochem groen licht gaf dat hij voldoende materiaal had.

De eerste versie …

Een paar dagen later ontvingen we een eerste versie van de teaser van Jochem. We wilden nog steeds enkele kleine aanpassingen hier en daar, en 3 versies later hebben we precies wat we willen. We hebben de teaser online gezet op Facebook en LinkedIn, evenals andere sociale media-platforms. We hebben al veel positieve reacties ontvangen!

Inmiddels zijn de Bright Stories afgerond en zijn wij begonnen met het publiceren. Eric zijn verhaal is gepubliceerd en heeft al veel aandacht gekregen op Social Media. Het blijft leuk om de mensen achter onze unieke software te leren kennen. De andere Bright Stories komen ook online. Wilt u op de hoogte blijven, vul dan u naam hier in en u krijgt bericht als een nieuw blog van BSL online is.

Contact

Wilt u meer weten over wat ontwerpers en ontwikkelaars voor u kunnen betekenen? Heeft u een dringende softwarevraag? Eric en zijn collega’s helpen u graag verder- en de koffie staat natuurlijk klaar!

Wilt u meer weten?

Innoveer, groei en boek winst met nieuwe software.
Wij helpen u graag op weg.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL