Literatuurplein – 4 miljoen gebruikers. Deze website, ontwikkeld door BSL, kunnen we daarmee één van de meest populaire websites van Nederland noemen. De site bevat alles wat je ooit wilde weten over de Nederlandse literatuur. De website wordt dagelijks bijgewerkt met uitgebreide informatie over alle boeken verschenen in Nederland –  hun auteurs – en veel meer. Logisch dat het één van de meest bekeken sites van Nederland is.

Verrijkte inhoud met technische know-how

BSL werkte tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van de Literatuurplein.nl nauw samen met Bibliotheek.nl. Onze mensen gebruikten hun technische know-how en jarenlange ervaring om de Literatuurplein databank te bouwen. Om de vaak complexe inhoud te beheren werd er ook een CMS ontworpen. Onze web-ontwikkelaars creëerden een moderne en gebruiksvriendelijke website (in de Bibliotheek.nl huisstijl) die nu miljoenen bezoekers per jaar trekt – Literatuurplein – 4 miljoen gebruikers.

De Literatuurplein database wordt dagelijks bijgewerkt met content van NBD Biblion, CB en G!ds bronnen – en bevat een schat aan informatie over alle boeken die sinds 1980 zijn verschenen. Er zijn nu al meer dan 700.000 verschillende titels – met veel extra content, zoals auteurprofielen, reviews, artikelen, video’s, interviews en een agenda met literaire informatie. Deze gegevens worden dagelijks gebruikt om honderdduizenden links op lokale en regionale bibliotheek websites bij te werken. Ook onze eigen Boekwijzer app, die boekenliefhebbers toegang geeft tot het meest recente literaire nieuws op hun smartphones en tablets, maakt er gebruik van.

Literatuurplein – meer dan 21 miljoen ‘page views’

Bezoekers van de website hebben meer dan 21 miljoen pagina’s bekeken in 2015! En wanneer u slechts een klein deel van de inhoud bekijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom…

Momenteel zijn er meer dan 3.500 nieuwsberichten te vinden op het Literatuurplein, en bijna dagelijks worden er nieuwe artikelen toegevoegd. Bezoekers kunnen snel en gemakkelijk het laatste nieuws en informatie over boeken en auteurs vinden. Liefhebbers van literatuur worden op de hoogte gehouden van literaire prijzen, variërend van grote prijzen, zoals de Libris Literatuur Prijs tot de jaarlijkse J.M.A. Biesheuvelprijs voor de auteur die de beste verzameling van korte verhalen in de Nederlandse taal heeft geschreven.

Iedereen die op zoek is naar recent verschenen titels kan deze vinden in de carrousel op de homepage. Als de bijbehorende beschrijving interessant is, één klik brengt u naar een gedetailleerde titelpagina met biografische informatie over de auteur. Verder zijn er ongeveer 847 recensies beschikbaar en uitgebreide interviews met bekende (en minder bekende) auteurs, die kunnen worden doorzocht.

En er is nog meer – neem de 128 video’s met exclusieve interviews, waarin de auteurs hun werk bespreken. Of misschien wilt u meer weten over literaire gebeurtenissen in Nederland, of over tv-programma’s met een literair thema? Neem gewoon een kijkje in de agenda, die details over zo’n 150 literair-gerelateerde evenementen per week bevat.

Literatuurplein – 4 miljoen gebruikers

Literatuurplein heeft zoveel te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in de literatuur – waarom neemt u zelf niet eens een kijkje! Net als de andere 4 miljoen boekenliefhebbers die elk jaar de site te bezoeken!

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in hoe u het meeste uit uw eigen content kunt halen, heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van een succesvolle website of misschien wilt u een nieuwe app wilt op basis van inhoud van uw eigen website, CMS of database, neem dan eens contact op met the Bright Side!

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

Neem contact op

Contact BSL
Contact BSL