Ons zomeruitje dit jaar was een mooie manier voor Martyn (directeur, BSL) om eindelijk een beetje de Nederlandse cultuur op te snuiven. Een avondje vullen met Marco Borsato of Andre Hazes Jr. is nog even te veel gevraagd. Dus op donderdag 6 juni maakten we ons los van ons werk en stonden we buiten in de zon te wachten op de taxi. De taxi die ons allemaal naar de Soldaat van Oranje in Katwijk zou brengen.

Soldaat van Oranje – de musical

De musical is gebaseerd op het verhaal van één van de grootste Nederlandse verzetsstrijders, Erik Hazelhoff Roelfzema. Na zijn ontsnapping naar Engeland aan het begin van de oorlog, smokkelde hij radiozenders naar Nederland en kwam bij het 139e squadron van de RAF waar hij 72 Pathfinder-missies op Duitsland vloog in een Mosquito. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en krijgt de hoogste Koninklijke onderscheiding, de Militaire Willemsorde, voor zijn bijdrage aan het verzet. Zijn boek is tot een succesvolle film gemaakt en “Soldaat van Oranje – De Musical” is gebaseerd op Roelfzema’s eigen versie van het verhaal.

BSL naar Soldaat van Oranje

De taxi was op tijd, de zon scheen, de stemming was goed en we waren in een mum van tijd in Katwijk. We werden opgewacht door onze gastheer en genoten van een drankje op het terras in de zon, terwijl we wachtten op een paar gasten die zich bij ons zouden voegen. Een prachtige start van ons zomeruitje, georganiseerd door Caroline Bos.

De show vindt plaats in een omgebouwde hangar, op een oud militair vliegveld “Valkenburg”. Een ongewone locatie, maar essentieel voor zo’n uniek spektakel. Soldaat van Oranje maakt gebruik van veel spectaculaire locaties, zoals een universiteitszaal, een studentenhuis, een strand (compleet met een ‘echte’ zee), een hotel op het strand, duinen, gevangeniscellen … en een vliegveld. Het publiek zit in het midden en de hele vloer draait rond de verschillende locaties tijdens de voorstelling.

Zodra onze gasten aankomen, begeleidt onze gastheer ons naar onze tafels in een privé-eetgedeelte. Er staat een heerlijk Italiaans buffet op ons te wachten. Drankjes, heerlijke Italiaanse gerechten, pasta, dessert en meer. We eten de buikjes rond en voelen ons voldaan.

Leun achterover en geniet van de musical

Op naar de musical, onze gastheer leidt ons naar onze stoelen en de musical begint. Wat een spektakel – in één woord “fantastisch” en een geweldige ervaring – zelfs voor degenen die normaal geen musicals bezoeken. Er is zoveel te zien en te genieten en alles loopt soepel in elkaar over. We worden als publiek van links naar rechts gedraaid en we zien de vele verschillende locaties waar het drama zich afspeelt. Niets wordt aan het toeval overgelaten, als de soldaten van Oranje de zee willen oversteken, stappen ze in een echte boot, met golven die op een strand breken. Je voelt de kou als je naar de acteurs in het water kijkt!

En dan is het een pauze! Tijd voor meer drankjes en een hapje en de gelegenheid om een ​​praatje te maken over wat we hebben gezien. Wanneer de bel voor de tweede helft klinkt, haasten we ons snel terug naar onze stoelen – die perfect gelegen waren – en laat de show maar weer beginnen.

Meer fantastische scènes ontvouwen voor onze ogen, vergezeld door meer mooie, opwindende liedjes. We naderen het einde en twee enorme schuifdeuren openen op het podium en daar is de Dakota in volle glorie, op het vliegveld. Zoals het verhaal het vertelt, brengt de Dakota koningin Wilhelmina terug naar haar land nadat de bondgenoten Nederland hebben bevrijd. Het verhaal eindigt met de Soldaat van Oranje (Erik Hazelhoff Roelfzema) die op zijn motor de wijde wereld in rijdt.

Aan alle goede dingen…

…komt een einde. Na de cast een welverdiende staande ovatie te hebben gegeven, lopen we richting de taxi die ons veilig terugbrengt naar Breukelen.

Na zo’n geweldig zomeruitje zijn onze batterijen weer volledig opgeladen. Terwijl sommigen van ons naar het strand gaan, staat ons team klaar voor de volgende uitdagingen. We staan u graag te woord om uw volgende project met u te bespreken!

Neem snel contact met ons op. Tot Binnenkort!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over BSL en onze projecten.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

Neem contact op

Contact BSL
Contact BSL