Blog
NN Rotterdam Marathon
NN Rotterdam Marathon

Het BSL team bij de NN Marathon van Rotterdam 2019

In februari ontving BSL een uitnodiging van NN om op 7 april deel te nemen aan een goede doelen Business Run als onderdeel van de Marathon van Rotterdam. Deelnemers konden zich aanmelden voor een 10 KM run (1/4 marathon), met als voornaamste opdracht om geld in te zamelen voor een goed doel – de Linda Foundation. Dit goede doel helpt het leven van minderbedeelde kinderen in Nederland een beetje rooskleuriger te maken. En omdat we niet voor niets de Bright Side of Life worden genoemd, wilde BSL hen helpen hun doelstelling van € 100.000 te halen. We hebben twee van onze collega’s gesponsord om de uitdaging aan te gaan! 

BSL maakt zich op voor de Marathon van Rotterdam

BSL is altijd in voor een uitdaging en het helpen van anderen, dus het vinden van deelnemers binnen het bedrijf was eenvoudig. Eric (een ervaren hardloper) en Gabriella (een enthousiaste hardloper in haar vrije tijd) hadden zich al snel ingeschreven voor de 10K Hart Loop Challenge. De rest van het team speelde ook een rol, buiten het feit dat zij allemaal wilden sponsoren, was er ook veel sympathie voor de pijnlijke spieren na de hardloop.

Meer steun kwam van de organisatoren, NN Business Partners. Zij regelden een persoonlijke online coach om Eric en Gabriella tijdens hun voorbereidingen te begeleiden. Niemand minder dan middellange en lange afstandsloper Susan Krumins-Kuijken. Een zilveren medaillewinnaar op de 10.000 meter van de Europese kampioenschappen 2018 in Berlijn. Susan is ook de ambassadeur van de Linda Foundation. En het doel van Linda Foundation was om €100.000 aan sponsoring van zakelijke deelnemers te verzamelen. Ze willen dit geld gebruiken om gezinnen met kinderen in Nederland te helpen die moeite hebben om financieel rond te komen.

NN Marathon van Rotterdam, 7 April 2019

De dag van de run was eindelijk aangebroken. Een mooie zon(nige )dag, ongebruikelijk voor het begin van april. Fris en fruitig gingen onze hardlopers op weg naar het “hardlopershuis” in Rotterdam. Hier ontmoetten ze andere NN business partner teams die deelnamen aan de 10K Hart Loop Challenge. We laten Gabriella aan het woord:

Bij aankomst liet een verkeersregelaar ons zien waar we konden parkeren op de grote parkeerplaats speciaal voor de hardlopers. Ik kon de opwinding in de lucht voelen. Groepjes collega’s en kennissen waren in de gang aan het praten over de Marathon van Rotterdam. Nadat een bewaker onze passen had gecontroleerd, gingen Eric en ik een lange roltrap op naar het “hardlopershuis” op de eerste verdieping. Hier stond het vol met mensen die zich omkleden, kletsten en koffie dronken. En de koffie was zeker welkom. Het was nog geen 8 uur en om 8:15 moesten we de warming-up met Susan beginnen.

Geen weg meer terug

Om 08:45 begonnen we aan de 15 minuten durende wandeling naar de start van de race. De wegen waren afgesloten voor autoverkeer en op de trottoirs waren alleen hardlopers en hun supporters te zien. Langzaam om ons heen zag je de gespannen gezichten. Dit was het! De organisatie verdeelde ons in vier startgroepen, elk gescheiden met een klein tijdsverschil. Deze groepen werden samengesteld op basis van de geschatte tijd van de deelnemers aan de 10 km wedstrijd. Eric begon in groep 1, ik liep in groep 3.

Eric’s groep vertrok als eerste en al snel was het mijn beurt. Toen ik eenmaal over de startlijn ging wist ik dat er geen weg terug meer was. De route was goed gemarkeerd en de hardlopers waren al snel een niet te onderscheiden massa van stuiterende neon groene, roze en felgele kleuren. Maar wat een sfeer om ons mee voort te stuwen! Juichende menigten stonden langs de route, de vele kinderen vroegen high-fives. Luide muziek klonk uit de met logo’s versierde tenten van lokale bedrijven. En drumbands en andere creatievelingen waren aanwezig bij de vele kilometermarkeringen van de Marathon van Rotterdam.

De finish

Eindelijk was de finish in zicht. En hoewel het leuk was, moet ik toegeven … ik was blij dat het voorbij was! Na het behalen van de finish kregen we een herdenkingsmedaille, het water waar we zo naar snakten en fruit. Vanaf hier was het slechts een korte wandeling terug naar het ‘hardlopershuis’. Tijd om uit te rusten en trots te zijn op onze prestaties. Zowel op persoonlijk niveau als voor het goede doel.

En later die ochtend presenteerden de zakelijke partners van NN een cheque met de genereuze donaties, die werden verzameld door alle deelnemende teams aan de Hart Loop Challenge. Met een gezamenlijk gevoel van voldoening verzamelden de deelnemers zich rond Susan Krumins-Kuijken voor een foto en wisselden hun ervaringen van de dag uit.

In de middag verschoof de focus naar tv-schermen, toen zagen wij hoe Marius Kipserim de Marathon van Rotterdam won. Hij vestigde een nieuw parcoursrecord met een racetijd van 2.04.11, 16 seconden sneller dan de Keniaan Duncan Kibet 10 jaar geleden. We rondden de dag af met meer koffie en een paar lekkere broodjes voordat we naar huis gingen – moe, maar voldaan.

Onze collega’s keken mee

Tijdens het lopen konden onze collega’s de voortgang volgen via de slimme NN Marathon van Rotterdam-app. Ze konden kiezen wie ze wilden volgen en race-updates ontvangen. Ik was heel blij dat ik felicitaties kreeg van een collega, kort na het passeren van de finish. Het was geweldig om te weten dat ik niet alleen had gerend.

Bekijk de hoogtepunten van onze 10 KM run:

 

De volgende morgen

Op maandagochtend waren onze lopers weer terug bij BSL met hun medailles en verhalen over de NN Marathon van Rotterdam 2019. Voor BSL zijn dergelijke evenementen een uitstekende manier van teambuilding. Eric en Gabriella zijn nu volledig hersteld van de 10 KM en zijn, net als wij, trots op hun prestatie. Achter hun bureau werken ze opnieuw aan geweldige projecten voor onze klanten.

Wilt u ook graag met een energieke en enthousiaste partner werken? Neem contact op met BSL om uw volgende IT-project te bespreken!

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Nieuwe ontwikkelingen bij de Keylane Vacature website

Keylane is een leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector. Met een snelle groei en werknemers in vier landen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuw talent. Keylane heeft BSL gevraagd een “Keylane Academy” pagina te maken om de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf onder de aandacht te brengen.

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse – verbeterde gebruikerservaring en ingebouwde AI

Pulse is beter geworden! Onze nieuwste Pulse release, ontwikkeld voor PwC door BSL, maakt gebruik van Azure AI-technologie. Het introduceert nieuwe AI-gebaseerde functies zoals vertaling, samenvatting en sentimentanalyse. We hebben ook de gebruikersinterface opnieuw ontworpen voor een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Progressive Web Apps in EU ondermijnd door Apple?

Mocht u niet bekend zijn met de ontwikkeling van mobiele apps: Apple heeft onlangs voor opschudding in het iOS-ecosysteem gezorgd. Sinds de eerste bèta’s van iOS 17.4 merkten ontwikkelaars dat zogenaamde “Progressive Web Apps” (PWA’s) niet meer functioneerden in de EU. Ons blog legt meer uit.

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

De rol van AI in Business Intelligence voor multinationals

BSL levert Business Intelligence-oplossingen aan multinationale organisaties, waarbij content uit duizenden publicaties wereldwijd wordt geïntegreerd en dagelijkse thematische nieuwsberichten en briefings aan zakelijke gebruikers worden geleverd. Onlangs hebben we AI-technologieën geïntroduceerd in deze diensten.

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Digitale schoolborden en de Canon van Nederland

Onlangs nam de leverancier van digitale schermen CTOUCH contact op met BSL met het verzoek om de Canon van Nederland app in hun winkel op te nemen voor gebruik op hun digitale schoolborden in klaslokalen. Wij vonden het een goed idee en hebben onlangs een versie van onze app gemaakt, speciaal voor het grote scherm.

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

Google Looker Studio: Big data begrijpelijk gemaakt

In de wereld van vandaag is het belangrijk om snel en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Google Looker Studio is een gratis tool die hierbij helpt. Het kan uw grote hoeveelheid Analytics gegevens omzetten in informatieve, eenvoudig leesbare dashboards en rapporten die volledig aanpasbaar zijn.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

4

Previous

5

Next

Contact BSL