In februari ontving BSL een uitnodiging van NN om op 7 april deel te nemen aan een goede doelen Business Run als onderdeel van de Marathon van Rotterdam. Deelnemers konden zich aanmelden voor een 10 KM run (1/4 marathon), met als voornaamste opdracht om geld in te zamelen voor een goed doel – de Linda Foundation. Dit goede doel helpt het leven van minderbedeelde kinderen in Nederland een beetje rooskleuriger te maken. En omdat we niet voor niets de Bright Side of Life worden genoemd, wilde BSL hen helpen hun doelstelling van € 100.000 te halen. We hebben twee van onze collega’s gesponsord om de uitdaging aan te gaan!

BSL maakt zich op voor de Marathon van Rotterdam

BSL is altijd in voor een uitdaging en het helpen van anderen, dus het vinden van deelnemers binnen het bedrijf was eenvoudig. Eric (een ervaren hardloper) en Gabriella (een enthousiaste hardloper in haar vrije tijd) hadden zich al snel ingeschreven voor de 10K Hart Loop Challenge. De rest van het team speelde ook een rol, buiten het feit dat zij allemaal wilden sponsoren, was er ook veel sympathie voor de pijnlijke spieren na de hardloop.

Meer steun kwam van de organisatoren, NN Business Partners. Zij regelden een persoonlijke online coach om Eric en Gabriella tijdens hun voorbereidingen te begeleiden. Niemand minder dan middellange en lange afstandsloper Susan Krumins-Kuijken. Een zilveren medaillewinnaar op de 10.000 meter van de Europese kampioenschappen 2018 in Berlijn. Susan is ook de ambassadeur van de Linda Foundation. En het doel van Linda Foundation was om €100.000 aan sponsoring van zakelijke deelnemers te verzamelen. Ze willen dit geld gebruiken om gezinnen met kinderen in Nederland te helpen die moeite hebben om financieel rond te komen.

NN Marathon van Rotterdam, 7 April 2019

De dag van de run was eindelijk aangebroken. Een mooie zon(nige )dag, ongebruikelijk voor het begin van april. Fris en fruitig gingen onze hardlopers op weg naar het “hardlopershuis” in Rotterdam. Hier ontmoetten ze andere NN business partner teams die deelnamen aan de 10K Hart Loop Challenge. We laten Gabriella aan het woord:

Bij aankomst liet een verkeersregelaar ons zien waar we konden parkeren op de grote parkeerplaats speciaal voor de hardlopers. Ik kon de opwinding in de lucht voelen. Groepjes collega’s en kennissen waren in de gang aan het praten over de Marathon van Rotterdam. Nadat een bewaker onze passen had gecontroleerd, gingen Eric en ik een lange roltrap op naar het “hardlopershuis” op de eerste verdieping. Hier stond het vol met mensen die zich omkleden, kletsten en koffie dronken. En de koffie was zeker welkom. Het was nog geen 8 uur en om 8:15 moesten we de warming-up met Susan beginnen.

Geen weg meer terug

Om 08:45 begonnen we aan de 15 minuten durende wandeling naar de start van de race. De wegen waren afgesloten voor autoverkeer en op de trottoirs waren alleen hardlopers en hun supporters te zien. Langzaam om ons heen zag je de gespannen gezichten. Dit was het! De organisatie verdeelde ons in vier startgroepen, elk gescheiden met een klein tijdsverschil. Deze groepen werden samengesteld op basis van de geschatte tijd van de deelnemers aan de 10 km wedstrijd. Eric begon in groep 1, ik liep in groep 3.

Eric’s groep vertrok als eerste en al snel was het mijn beurt. Toen ik eenmaal over de startlijn ging wist ik dat er geen weg terug meer was. De route was goed gemarkeerd en de hardlopers waren al snel een niet te onderscheiden massa van stuiterende neon groene, roze en felgele kleuren. Maar wat een sfeer om ons mee voort te stuwen! Juichende menigten stonden langs de route, de vele kinderen vroegen high-fives. Luide muziek klonk uit de met logo’s versierde tenten van lokale bedrijven. En drumbands en andere creatievelingen waren aanwezig bij de vele kilometermarkeringen van de Marathon van Rotterdam.

De finish

Eindelijk was de finish in zicht. En hoewel het leuk was, moet ik toegeven … ik was blij dat het voorbij was! Na het behalen van de finish kregen we een herdenkingsmedaille, het water waar we zo naar snakten en fruit. Vanaf hier was het slechts een korte wandeling terug naar het ‘hardlopershuis’. Tijd om uit te rusten en trots te zijn op onze prestaties. Zowel op persoonlijk niveau als voor het goede doel.

En later die ochtend presenteerden de zakelijke partners van NN een cheque met de genereuze donaties, die werden verzameld door alle deelnemende teams aan de Hart Loop Challenge. Met een gezamenlijk gevoel van voldoening verzamelden de deelnemers zich rond Susan Krumins-Kuijken voor een foto en wisselden hun ervaringen van de dag uit.

In de middag verschoof de focus naar tv-schermen, toen zagen wij hoe Marius Kipserim de Marathon van Rotterdam won. Hij vestigde een nieuw parcoursrecord met een racetijd van 2.04.11, 16 seconden sneller dan de Keniaan Duncan Kibet 10 jaar geleden. We rondden de dag af met meer koffie en een paar lekkere broodjes voordat we naar huis gingen – moe, maar voldaan.

Onze collega’s keken mee

Tijdens het lopen konden onze collega’s de voortgang volgen via de slimme NN Marathon van Rotterdam-app. Ze konden kiezen wie ze wilden volgen en race-updates ontvangen. Ik was heel blij dat ik felicitaties kreeg van een collega, kort na het passeren van de finish. Het was geweldig om te weten dat ik niet alleen had gerend.

Bekijk de hoogtepunten van onze 10 KM run:

 

De volgende morgen

Op maandagochtend waren onze lopers weer terug bij BSL met hun medailles en verhalen over de NN Marathon van Rotterdam 2019. Voor BSL zijn dergelijke evenementen een uitstekende manier van teambuilding. Eric en Gabriella zijn nu volledig hersteld van de 10 KM en zijn, net als wij, trots op hun prestatie. Achter hun bureau werken ze opnieuw aan geweldige projecten voor onze klanten.

Wilt u ook graag met een energieke en enthousiaste partner werken? Neem contact op met BSL om uw volgende IT-project te bespreken!

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL