Wilt u een nieuwe website laten maken, maar u weet niet welke open source CMS u moet kiezen? Onze experts leggen het verschil uit tussen een Drupal en een WordPress website. Wat zijn de voordelen van een open source CMS en welke keuze kunt u het beste maken? Wilt u dat BSL u verder helpt in het maken van uw keuze of bij het ontwerpen van uw nieuwe website?

Voordelen open source CMS 

Waarom zou u binnen uw organisatie kiezen voor een open source Content Management Systeem (CMS)? Als eerste geeft een open source CMS de mogelijkheid om het te gebruiken als ontwikkelaar en als een eindgebruiker. Omdat in tegenstelling tot commerciële software de broncode vrij beschikbaar is, kunnen gebruikers zelf aanpassingen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat vooral populaire systemen snel uitbreiden met nieuwe functies. Er zijn ook vele kant-en-klare opmaakthema’s beschikbaar die geschikt zijn voor bijna ieder apparaat (smartphones, tablets, desktops).

Open source CMS software is in de regel gratis en u betaalt geen licentiekosten. Dit betekent echter niet dat er geen kosten zijn verbonden aan het gebruik van een open source CMS. Denk bijvoorbeeld aan hosting of onderhoudskosten of de kosten om de website te ontwerpen. Het onderhoud en hosting van een website of het op maat laten maken van zogenaamde plug-ins (uitbreidingen) zijn commerciële diensten, dat door bedrijven als BSL kan worden aangeboden.

De meeste open source CMS’en zijn zodanig ontwikkeld dat de hiermee opgeleverde website goed vindbaar is in Google of Bing. We adviseren u daarbij om altijd de specifiek hiervoor ontwikkelde plug-ins te gebruiken. Dit helpt u om de controle op de vindbaarheid te vereenvoudigen en de inhoud te verbeteren.

 Als u gebruikmaakt van een populair CMS zoals Drupal of WordPress, heeft dit als bijkomend voordeel dat u redelijk onafhankelijk bent en gemakkelijk kan wisselen van webontwikkelaar.

Samengevat, welke open source CMS u ook gebruikt het werkt met bijna iedere browser en helpt om de kosten te reduceren. Bovendien bent u flexibel, onafhankelijk en is uw website beter vindbaar.

Verschil open source CMS: Drupal vs. WordPress

Zowel Drupal als WordPress zijn betrouwbare en populaire open source CMS’en en hebben elk hun eigen voordelen. Beide CMS’en hebben ongeveer dezelfde laadsnelheid, mogelijkheid tot een zoekmachine-optimalisatie (SEO) en een overeenkomstige look-and-feel. Daarentegen zijn er ook een aantal verschillen. WordPress was van origine gemaakt als een blog-systeem. Het is zodanig ontworpen dat bijna iedereen gemakkelijk en snel artikelen kan plaatsen, zonder enige webervaring. Het is daarom zeer gebruiksvriendelijk. WordPress kan worden toegepast om met minimale inspanning een snelle, aantrekkelijke en responsieve website te creëren.

Drupal daarentegen is enigszins ingewikkelder – het vergt meer training en ervaring om de vele opties en instellingen te kunnen benutten. Drupal maakt het makkelijk om verschillende gebruikers toegang te geven tot aparte delen van de website. Dit is bijvoorbeeld nuttig bij het ontwikkelen van corporate websites. Verschillende gebruikers kunnen onafhankelijk van elkaar hun eigen gedeelte van de website bewerken.

Hieronder wordt verder uitgelegd welke open source CMS het beste bij uw bedrijf past. 

Welke open source CMS past het beste bij uw bedrijf?

De keuze voor Drupal of WordPress hangt af van uw doel. Wilt u uw website in de toekomst blijven optimaliseren zonder grenzen? Dan is Drupal flexibeler en het is te beheren door redacteuren met verschillende rollen. Een opgeleverde website kan eenvoudig steeds worden uitgebreid en gebruikers kunnen onafhankelijk de content aanpassen. Een kleine verschil in de ogen van een gebruiker kan een groot verschil uitmaken in de vindbaarheid van uw website en de commerciële prestatie. De flexibiliteit van Drupal is daarom een belangrijke reden voor klanten om dit CMS te overwegen. Drupal is zeer geschikt voor uitgebreide corporate websites, zoals websites met een klantenportaal of een online magazine waarin formulieren of downloads kunnen worden toegevoegd. Drupal is ook de betere keuze voor websites die bestaan uit verschillende onderdelen die onafhankelijk worden beheerd.

Wilt u daarentegen een eenvoudige website gericht op het snel en eenvoudig publiceren van content. Dan raden wij aan om WordPress te gebruiken. De gebruiksvriendelijke omgeving is bijzonder geschikt voor het maken van websites met promotiedoeleinden of blogging. WordPress is over het algemeen eenvoudiger te gebruiken als u een website wilt maken dat goed werkt op allerlei browsers.

BSL helpt u graag verder

Wilt u persoonlijk advies krijgen? Onze ervaren website ontwikkelaars helpen u graag de perfecte open source CMS oplossing te kiezen. Wij hebben met beide CMS’en ruime ervaring. Door het gebruik van WordPress of Drupal kunnen wij uw website snel ontwerpen en leveren. Als blijkt dat u bepaalde wensen heeft, kan BSL speciaal voor u maatwerk modules en plug-ins ontwikkelen. Om onverwachte verrassingen te voorkomen, maken wij onder andere prototypes. Als u voor 31 maart een aanvraag bij ons doet, krijgt u als nieuwe klant 15% korting!

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL