De Libreria boekhandel, een nieuwe winkel in Londen, biedt een totaal nieuw concept voor literatuurliefhebbers, die even weg willen uit de digitale wereld. Een oase van rust waar mobiele telefoons en tablets verboden zijn en waar bezoekers worden aangemoedigd zich onder te dompelen in het plezier van fysieke boeken en de vreugde van het lezen.

Rondsnuffelen naar boeken op een boekenplank!

Literatuurliefhebbers die Libreria bezoeken ervaren dit als een boekhandel waar ze kunnen ontsnappen uit de stortvloed van digitale afleidingen. Wordt je gespot met je telefoon of tablet, dan wordt je vriendelijk verzocht hiermee te stoppen.

Één van de geneugten van het snuffelen in een fysieke boekhandel zijn de onverwachte ontdekkingen. Het vinden van boeken en auteurs buiten je comfort zone. Bij Libreria gaan ze nog een stap verder door boeken te groeperen in losse thema’s zoals “familie” of “de zee en de lucht” in plaats van genres en categorieën zoals je vindt in standaard boekhandels.

Libreria boekhandel – een literaire ontmoetingsplaats

De filosofie van de Libreria boekhandel is het bevorderen van de discussie. Dit gebeurt door de winkel indeling, maar ook door het organiseren van literaire evenementen en lezingen. Libreria staat hierin niet alleen. Er zijn meer boekwinkels die een soortgelijke aanpak aan het proberen zijn. Op deze manier wordt er een bloeiende wereldwijde industrie rond de literaire lezingen en storytelling evenementen gebouwd.

Libreria boekhandel

Literatuurliefhebbers en het digitale tijdperk

Het succes van boekhandels zoals de Libreria boekhandel laten zien dat de voorspelling dat de dood van het fysieke boek voorbarig zijn. Sterker nog de cijfers van de Association of American Publishers toonde een daling aan van 10% in verkoop van e-books (januari t/m mei 2015). Uit gegevens blijkt dat lezers afwisselen tussen het gebruik van fysieke boeken en e-books.

Met andere woorden, de literaire en de digitale wereld kunnen niet alleen naast elkaar bestaan, ze kunnen elkaar zelfs aanvullen! Ondanks dat klanten van de Libreria boekhandel weliswaar een plek hebben waar telefoons en tablets verboden zijn, hebben veel literatuurliefhebbers ontdekt dat de digitale wereld ook veel te bieden heeft. Onze eigen Boekwijzer app is een prachtig voorbeeld waar deze twee werelden elkaar ontmoeten.

Alle informatie binnen handbereik

In de handen van software-ontwikkelaars met de juiste ervaring en vaardigheden, zijn literaire gegevens en databases een potentiële schat aan informatie voor boekliefhebbers. Hier bij BSL hebben we deze expertise zeker in huis! Boekhandels en openbare bibliotheken leveren fysieke boeken. Onze ontwikkelaars en ontwerpers helpen om uitgebreide digitale informatie over boeken en auteurs te leveren op jullie smartphones en tablets. Hiervoor werken we samen met de belangrijkste organisaties in de Nederlandse literaire wereld.

We hebben de afgelopen jaren veel online diensten en producten voor de Nationale Bibliotheek van Nederland (KB), de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb), en last but not least NBD Biblion ontwikkeld en ontworpen. Neem de populaire Literatuurplein website van de KB, waar iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse literatuur een schat aan informatie over boeken, auteurs en literaire evenementen kan vinden. Of het NBD AIDA online bestelsysteem. En niet te vergeten onze Boekwijzer app, waar boekliefhebbers toegang hebben tot de volledige catalogus van Nederlandse literatuur.

Meer informatie

Indien u meer wilt weten over de betrokkenheid van BSL in de literaire wereld, of hoe u het meeste uit uw waardevolle inhoud kunt halen, neem dan een kijkje op onze portfolio!

Pin It on Pinterest