Blog
Entoen Nu App
Entoen Nu App

De nieuwe Entoen Nu App maakt geschiedenisles eenvoudiger

Het zijn uitdagende tijden voor iedereen. De COVID-19 crisis is al bijna een jaar aan de gang, en het einde is nog niet in zicht. Ouders die thuiswerken hebben te maken met veel uitdagingen en één daarvan is het lesgeven aan hun kinderen. Alle hulp die ze kunnen krijgen is welkom en online lessen en apps zijn essentieel geworden. Eén van de apps die wordt aanbevolen voor gebruik op scholen is de EnToen Nu app, die enkele jaren geleden door BSL is ontwikkeld. Hoewel onze focus ligt op het ondersteunen van bedrijven, hebben we onlangs gewerkt aan een nieuwe versie van EnToen Nu, en deze is vorige week uitgebracht! 

De EnToen Nu app

Heb je ook wel eens moeite met de Nederlandse geschiedenis? Hunebedden, Karel de Grote, Erasmus, de twee wereldoorlogen …

EnToen Nu is bedoeld voor diegene die meer willen weten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis, met name voor leerlingen en docenten vanaf groep 5 tot en met het voortgezet onderwijs. EnToen Nu is een van de eerste educatieve apps die volledig aansluit bij de kerndoelen die door het Ministerie van Onderwijs zijn vastgesteld. De app is in eerste instantie getest op een basisschool (“de Klimroos”) in Utrecht en werd enthousiast ontvangen door onze jonge testpiloten. Nu, de leerlingen allemaal online les krijgen, kan deze app ook ondersteuning bieden tijdens het thuisonderwijs. Het zal antwoord geven op veel vragen die kinderen (en hun ouders!) kunnen hebben tijdens de geschiedenislessen. Bovendien daagt de app je ook uit om bepaalde activiteiten te doen en daar zullen de kinderen zeker even mee bezig zijn. Dit geeft de ouders ook even de ruimte om hun eigen werk weer op te pakken. 🙂

Entoen Nu en de Canon van Nederland

Gebaseerd op de Canon van Nederland en ontwikkeld in samenwerking met Stichting EnToen Nu, brengt de EnToen Nu app je oog in oog met de belangrijkste gebeurtenissen en personen die hebben bijgedragen aan het Nederland waarin wij leven.

De Canon bestaat uit vijftig zorgvuldig gekozen ‘vensters’ die elk een gebeurtenis, een persoon of zelfs een belangrijke organisatie beschrijven die Nederland heeft gevormd. Via de app kun je door deze ‘vensters’ scrollen, aan de hand van een tijdlijn van 5500 voor Christus, tot nu. Elk onderwerp wordt weergegeven door een afbeelding en een korte beschrijving. Klik om één van de vensters te openen, en je begint aan een interactieve reis, waarbij je het zorgvuldig samengestelde materiaal voor elk onderwerp verkent. Er zijn gedetailleerde beschrijvingen, informatieve afbeeldingen, foto’s, illustraties, en zelfs complete TV programma’s. Je kunt de afbeeldingen en links openen, de video’s bekijken, boektips lezen en in je eigen tempo op verkenning gaan. Je kunt zelfs een opdracht vragen om aan te werken!

Kortom, EnToen Nu brengt de hele Canon van Nederland binnen handbereik en kan zowel thuis als op school worden gebruikt. Het enige wat je nodig hebt is een iOS of Android tablet en een internetverbinding! Met EnToen Nu worden je geschiedenislessen een fluitje van een cent ;-).

Bovendien ondersteunt onze nieuwste EnToen Nu app nu ook de onlangs vernieuwde Canon van Nederland (2020).

Wat is de Canon van Nederland?

De Canon van Nederland is als didactisch concept ontwikkeld door de Commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon (2005-2007). Het beslaat een tijdlijn die loopt van de prehistorie (Trijntje en de Hunebedden tot en met de twintigste eeuw. Sinds de start zijn er veertien jaar geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis aan toegevoegd. In 2019/2020 is daarom een commissie onder leiding van professor James Kennedy gevraagd om de oorspronkelijke Canon te herzien. Dit heeft geleid tot een geactualiseerde Canon, die in 2020 is ingevoerd.

De nieuwe Canon bevat tien nieuwe vensters en veertig die uit de oorspronkelijke Canon zijn overgenomen. Alle inhouden en beschrijvingen zijn uitvoerig herzien door een team van redacteuren. En dat is nog niet alles. Er zijn veel boeken, video’s en film links toegevoegd. De tips om erop uit te trekken (als COVID achter de rug is!) en meer te ontdekken over elk onderwerp zijn geactualiseerd. Er zijn ook veel links naar musea en sites waar veel meer informatie te vinden is en veel nieuwe school-tv-programma’s over elk onderwerp.

Wat is er vernieuwd in de nieuwe Canon van Nederland?

De nieuwe EnToen app onderwerpen zijn onder andere: 5500 v.Chr. Trijntje, 1450-1516 Jeroen Bosch, 1457-1482 Maria van Bourgondië, 1547-1619 Johan van Oldenbarnevelt, 1782 Sara Burgerhart, 1898-1945 Anton de Kom, 1912-1986 Marga Klompé, vanaf 1960 De gastarbeiders, 1974-2022, Kolen en gas en vanaf 1974 Het Oranjegevoel.

Entoen Nu App

Van vier vensters uit de eerste Canon is de titel en soms ook de invalshoek meer of minder aangepast. De Beeldenstorm wordt De Opstand, De VOC wordt VOC en WIC, Verzet tegen kinderarbeid wordt Het Kinderwetje van Van Houten, Suriname en de Nederlandse Antillen wordt Het Caribisch gebied.

Genoeg te ontdekken dus, zelfs voor gebruikers van de originele EnToen Nu app. En als je bang bent dat geschiedenis soms wat heftig kan zijn, wees dan gerust: je kunt de leeftijd van de gebruiker instellen in de app. Eenmaal ingesteld worden alle beschrijvingen en vele tips en links automatisch gefilterd op de gekozen leeftijdsgroep (groep 5/6, groep 7/8, 9+ (Standaard), en middelbare school).

En wat vinden de kinderen ervan?

In de loop der jaren hebben we veel reacties ontvangen van enthousiaste scholieren. Zoals deze:

“Wat een geweldige app is dit!
Ik kan hem echt gebruiken voor mijn schoolopdracht! Eerst kon ik nergens nuttige info vinden.
Totdat ik dit tegenkwam. Heel erg bedankt!”

Wil je nog wat meer informatie over de Entoen.Nu App? Bezoek dan deze website.

Download de Entoen.Nu App nu en maak met plezier je geschiedenisles.

De Entoen.Nu App is hier te downloaden. Uiteraard beschikbaar voor Android als Apple.

Neem contact op

Heeft u een idee voor een app, of wilt u meer weten over de kosten voor het maken van een app? We zijn altijd beschikbaar voor een online gesprek, dus neem contact met ons op. Eén telefoontje is meestal genoeg om een plan van aanpak, een kostenraming en een schatting van de tijd die nodig is om de eerste versie van uw app op te leveren te maken.

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

Laat BSL uw website onderhoudsupdates verzorgen

We begrijpen het belang van updates voor website onderhoudsupdates voor WordPress en Drupal. Hackers hebben het gemunt op open-source producten, dus het up-to-date houden van uw CMS is essentieel. Vertrouw op BSL om uw website veilig te houden terwijl u zich concentreert op het maken van content voor uw publiek.

BSL Zomerevenement op het water

BSL Zomerevenement op het water

Het was tijd voor ons jaarlijkse zomerevenement met het hele bedrijf. Dit jaar had Diana een boottocht geregeld in een salonboot over de Vecht richting Loenen en Vreeland. Na de boottocht werd de middag voortgezet in het restaurant van Bistrotel ‘t Amsterdammertje, waar iedereen genoot van een heerlijk diner.

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Adobe Firefly en Photoshop Beta met generative fill

Na het succes van ChatGPT en Midjourney AI, kon Adobe niet achterblijven en maakten ze hun Beta releases van Adobe Firefly en Photoshop AI openbaar. Met de komst van de Adobe Beta’s hebben we onze aandacht gericht op deze nieuwkomers in vergelijking met Midjourney.

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

Midjourney prompt – Hoe beschrijf je een afbeelding

In een eerdere blog hebben we Midjourney geïntroduceerd als een hulpmiddel dat we binnen BSL gebruiken bij het ontwerpen van websites en banners voor blogs. Om Midjourney de afbeelding te laten maken dat je in gedachten hebt, moet je een prompt maken die de afbeelding beschrijft. Dit nieuwe blog bespreekt de mogelijkheden.

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Drupal 9 ontwikkeling met Tailwind CSS

Met behulp van Drupal heeft BSL een uitgebreide intranet site gebouwd dat voor alle medewerkers toegankelijk is. We zijn een nieuwe versie van de site aan het ontwikkelen. In dit blog vertelt een van onze ontwikkelaars over de tools die we gebruiken, zoals Twig templates, de Entity en Form APIs en Tailwind CSS.

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

Midjourney – Jouw ideeën omzetten in beelden

De afgelopen weken heeft de Bright Side of Life zich verdiept in de mogelijkheden van Artificial Intelligence. In ons nieuwste blog gaan we het hebben over Midjourney AI, een webdienst die afbeeldingen genereert op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen (genaamd “prompts”). En de resultaten zijn erg indrukwekkend.

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

Langdurige samenwerking met klanten biedt vele voordelen

NBD Biblion biedt gepersonaliseerde aanbevelingen voor boeken en mediatitels aan scholen en bibliotheken en levert hen de titels die zij selecteren. BSL en NBD Biblion hebben een langdurige samenwerking. Wij leveren al meer dan twintig jaar technisch advies, ontwikkelingsteams en ondersteuning.

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

ChatGPT gebruikt voor bedrijfsinformatie analyses

Na de eerste enthousiaste reacties bij de introductie van ChatGPT en AI verschoof de aandacht naar de slechte kwaliteit van veel antwoorden. Door Azure OpenAI en Cognitive Search met betrouwbare data te gebruiken kunnen gebruikers zoeken door middel van natuurlijke taal bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit vinden.

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Oorlog tussen browser-engines – deel 2 – monopolie Apple

Het Apple’s monopolie betekent dat elke app op iOS – ook browsers van concurrenten van Apple – WebKit moet gebruiken om webinhoud weer te geven. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat ontwikkelaars een engine van derden gebruiken, kunnen ze vaak zelf bepalen welke eigenschappen ze in hun browser gebruiken.

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

Oorlog tussen browser-engines – deel 1 – de verschillende kampen

The Register meldde onlangs dat Google werkt aan een iOS-versie van Chromium. Een paar dagen later volgde een tweede artikel met hierin dat Mozilla werkt aan een iOS-versie van Gecko, de browser-engine van Firefox. Beide berichten suggereren dat de browser-engine van Apple iOS, WebKit, zijn monopolie dreigt te verliezen.

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Deze bevingen hebben naar schatting 23 miljoen mensen getroffen, waaronder velen die door het conflict in Syrië al in grote nood verkeerden. Indien mogelijk, doneer dan net als BSL op Giro 555.

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

WordPress en page builders zoals Divi en Elementor

Voor het bouwen van websites maken wij gebruik van WordPress in combinatie met page builders. In WordPress is het makkelijk de content te beheren en krijg je vele opties om de website uit te breiden. Met page builders zoals Divi en Elementor kun je gemakkelijk en snel pagina’s ontwerpen en bouwen.

2022 en de Bright Side of Life

2022 en de Bright Side of Life

De tijd nemen om regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, kan helpen ons perspectief te verleggen en ons te richten op de positieve aspecten van ons werk. Dus, hier zijn de dingen waarvoor ik dankbaar ben in 2022.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

De focus van cloudprovider diensten is het verbeteren van de efficiëntie van IT-diensten. Organisaties kiezen voor een cloudprovider om te profiteren van schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Vorig jaar is Drupal 9 uitgebracht en Drupal 8 is end-of-life in november 2021. Daar is niets vreemds aan. Maar wist je dat de levensduur van Drupal 7 is verlengd tot november 2022? Door het hoge aantal actieve gebruikers zal het langer in gebruik blijven dan Drupal 8! Maar als je Drupal 7 nog steeds gebruikt wordt het hoog tijd om je overgang naar Drupal 9 te plannen.

Nieuwe Pulse Importer: de Forrester API

Nieuwe Pulse Importer: de Forrester API

We hebben onze “Pulse” Business Intelligence Software ontwikkeld voor PwC. Een wereldwijde dienst, onderhouden en ondersteund door BSL. Elke dag importeert Pulse documenten van internationale leveranciers en website feeds, en levert zo de juiste informatie op tijd aan de juiste persoon binnen PwC. Kortgeleden hebben we een nieuwe importer geleverd die gebruik maakt van de Forrester API.

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

BSL’s doelstelling was het aanbieden van ontwikkelingsdiensten aan gerenommeerde organisaties. Het is voor grote bedrijven niet altijd eenvoudig om geavanceerde ontwikkelingsteams op te richten, aangezien hun kernactiviteiten niet altijd gerelateerd zijn aan IT. Zelfs als IT belangrijk is voor hun activiteiten is er vaak een kloof tussen het leveren van kerndiensten en innovatie.

Machine Learning technologie voor bibliotheekdiensten

Machine Learning technologie voor bibliotheekdiensten

We werken al jarenlang samen met NBD Biblion, een unieke organisatie die boeken selecteert en distribueert voor de Openbare Bibliotheken. Onlangs zijn ze gebruik gaan maken van Machine Learning (ML) technologie om hun aanbevelingen aan de klant te automatiseren. Na dit succes heeft NBD Biblion BSL gevraagd om de nieuwe techniek te integreren met MIPS, ontwikkeld door BSL.

Borrelen en film kijken bij BSL

Borrelen en film kijken bij BSL

Gezamenlijk borrelen en film kijken stond op de agenda van iedereen binnen BSL. Ik schrijf stond, want het is al meer dan een jaar dat we thuiswerken vanwege corona en gezamenlijk op het kantoor borrelen en een film kijken zit er dus niet in. We hebben daarom naast de Digiborrels en paaspakketten ook een borrel/filmpakket voor thuis rond gestuurd.

4

Previous

5

Next

Contact BSL