Blog
Martyn Simpson | Directeur Martyn deel 2
Martyn Simpson | Directeur Martyn deel 2

Bright Side of Life Directeur, Martyn deel 2

In het vorige blog liet onze directeur Martyn ons kennismaken met zijn tijd bij Computervision/CIS. Hij was succesvol in het sluiten van deals, door de eisen en wensen van de klant te vertalen naar de juiste softwareoplossing. Deze ervaring past hij nog altijd toe binnen BSL. In deel 2 verteld hij over zijn vertrek bij Computervision en hoe zijn reis verder verloopt. Eerst over een bedrijf waar je waarschijnlijk nooit van hebt gehoord (hoewel je bijna zeker hun producten kent) en daarna over een bedrijf wat zeker bij iedereen bekend is, Apple Computer.

Waarom ging Martyn weg bij Computervision?

Computervision (CV) was de toonaangevende CAD/CAM-leverancier in de jaren tachtig, maar toen PC-producten zoals AutoCad begonnen te verschijnen, zagen ze ze als ‘speelgoed’. Net als vele anderen (hallo DEC, hallo IBM), waren ze erg laat om het toekomstige potentieel van low-end werkstations en PC’s te herkennen.

Martyn merkte dat goedkope Atari ST-computers min of meer dezelfde Motorola-processoren hadden als die in de CV SUN-systemen werden gebruikt. Hij zag ook dat Atari (om onbekende redenen) een Tektronix monitor emulator in hun BIOS had opgenomen. CV/CIS verkocht Tektronix monitoren/werkstations, wat per stuk meer dan US$ 100K kostte.Toch ontdekte Martyn, met slechts een klein beetje ontwikkelingswerk, dat hij de Atari als werkstation kon gebruiken. Je kunt waarschijnlijk wel raden hoe dit afliep: het management heeft het project begraven! Martyn verliet het bedrijf kort daarna.

“Het begraven van technische innovaties is nooit een goede strategie. Als je geen nieuwe producten op de markt brengt, dan doet iemand anders het wel. CV is binnen enkele jaren min of meer van de markt verdwenen”.

Op naar ITTWD directories

Martyn ging werken bij een bedrijf wat niet zo bekend is bij de meeste mensen: ITT World Directories (ITTWD). Onderdeel van een wereldwijd concern dat zich bezighoudt met hotels, onderwijs, verzekeringen en de Gouden Gids. Het lijkt misschien een vreemde keuze, maar Digital Publishing was in opkomst en zorgde voor een revolutie in de drukproductie van kranten. ITTWD gebruikte nog steeds traditionele typezetmachines, dus dit was een markt die rijp was voor verandering. Geïnspireerd door een persoonlijke demonstratie van John Warnock (ex. Evans & Sutherland (initiatiefnemers van CAD/CAM), Xerox Parc…en Adobe mede-oprichter), ontdekte Martyn precies wat PostScript kon doen voor directory publishing.

“Het bood volledige flexibiliteit voor dynamische lettertypen en line-art, wat een revolutie betekende voor de productie van de Gouden Gids directories en advertenties. Binnen een jaar produceerden we een nieuw flexibel productie workflow prototype, met gebruik van Mac netwerken en PostScript”.

ITTWD liet Martyn het systeem in Turkije invoeren. Een startup operatie, dit was een ideale speeltuin, want er waren geen regels en veel uitdagingen.

“In het begin hadden we geen kantoren – slechts één verdieping van een luxe hotel (ook onderdeel van het ITT-imperium). Binnen zes maanden hadden we bijna 300 mensen in dienst en kantoren (maar soms geen stroom!). Door digitaal te publiceren konden we snel innoveren. Door te laten zien dat we in slechts enkele weken tijd nieuwe karaktersets (met speciale letters die in Turkije worden gebruikt) konden maken was iedereen overtuigd. En omdat er geen bestaande systemen waren, hebben we een compleet publicatiesysteem gebouwd, waarbij we gebruik hebben gemaakt van een netwerk van Macs die we zelf hebben geïmporteerd. Ik was in staat om alles te koppelen aan centrale databases met behulp van technologie die door Apple en DEC (Digital Equipment Company) werd geleverd”.

ITTWD introduceerde min of meer identieke systemen in Portugal, Ierland, België, Nederland en de grootste prijs van allemaal: Japan (een samenwerking met NTT). Voor Martyn was het hard werken en een kans om vernieuwende ontwikkelingen in goede banen te leiden die het bedrijf radicaal veranderden.

Apple had interesse

Martyn werkte in die tijd veel samen met Apple en Apple ontwikkelaars binnen ITTWD. Na een zeer stressvolle periode in Turkije werd Martyn gevraagd om zich bij Apple aan te sluiten en een aantal van hun grote Europese accounts te ondersteunen. Op dat moment probeerde Apple zich te promoten binnen de ‘traditionele’ IT-domein. Zijn ervaring bij ITTWD was een ideale achtergrond en Martyn bracht ongeveer twee jaar door met het adviseren van klanten over de integratie van Macs in hun netwerken. Sommigen, zoals KPMG, hadden duizenden Macs. Zoals Martyn nu zegt:

“Ik ben bij Apple gaan werken, deels omdat ik van de producten hield. Maar het bedrijf veranderde echter drastisch, vooral toen Steve Jobs er uit werd geknikkerd en NEXT en Pixar oprichtte. Onder leiding van John Sculley (die van PepsiCo kwam) creëerde Apple veel beige Macs die min of meer niet te onderscheiden waren van PC’s. Inderdaad, een fusie met IBM leek waarschijnlijk (we noemden ze “I Build Macs”). Het was niet de beste tijd, Apple leek afstand te doen van hun onderscheidende kenmerken en ik heb me er ook nooit echt thuis gevoeld. Ik vond het altijd leuker om met klanten te werken dan binnen Apple”.

Op een conferentie in Cannes besloot Martyn, na een keynote van Sculley en een lange strandwandeling met een fles champagne, Apple te verlaten. De focus lag meer op de consument en het doen van deals met Sony en winkelketens. Helaas was dit niet waar zijn expertise ligt. Maar omdat zijn werk met Apple succesvol was, vroegen ze hem als consultant voor grote accounts, maar nu als freelancer. Dus bleef hij met veel Nederlandse grote accounts werken, zowel als freelancer en later als “The Bright Side of Life”.

The Bright Side of Life

The Bright Side of Life werd opgericht op 9 juli 1992.

Rond dezelfde dag tekende Martyn een groot contract met de Centrale Informatiedienst (CRI, nu de  DNRI) en verschillende politieregio’s. In samenwerking met de politie in Haarlem heeft Martyn Edison ontwikkeld, een beeldbank die gebruikt wordt om criminelen en verdachten te identificeren. Beeldcompressie was nodig, dus Martyn werkte samen met een van de uitvinders van de JPEG-standaard, gebruikmakend van aangepaste Stormtech processors om beelden te comprimeren/decomprimeren. Het is moeilijk om het voor te stellen, maar in 1992 werd het internet alleen door academici en onderzoekers gebruikt. En heel weinig mensen gebruikten digitale beelden/camera’s. In dit opzicht was de Nederlandse politie ver vooruit.

In samenwerking met distributeurs (DataExpert) werd Edison de landelijke standaard, die binnen bijna elke politieregio werd gebruikt. In de loop der jaren is het ontwikkelingsteam gegroeid en heeft het zich steeds meer toegelegd op nieuwe ontwikkelingstechnologieën. Eric Wijnands was een van de engineers die bij BSL kwam om te helpen met het maken van Windows versies. We creëerden een familie van producten, waaronder een internationale versie die gebruikt wordt om reisdocumenten en valuta te valideren. Ook ontwikkelden we een systeem voor gebruik door de immigratiedienst. Terwijl we begonnen met Windows en Apple software, zijn we snel overgestapt op cross-platform ontwikkelingen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van Java- en webinterfaces. Immers, cross-platform web-ontwikkelingen met behulp van Java waren eenvoudiger te bouwen en te onderhouden dan het schrijven van Apple- en Windows-software.

Meer wijze lessen van onze directeur Martyn in deel 2

Les 1 is eenvoudig: Beoordeel een boek niet aan de kaft. Martyn was enthousiast om zich bij Apple aan te sluiten omdat ze geweldige systeemsoftware hebben geleverd en de waarde van consistente gebruikersinterfaces en eenvoudig netwerken hebben geïntroduceerd. Maar eenmaal binnen was het een teleurstelling. Bedrijven als Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon en de rest hebben maar één doel. Dit jaar meer geld verdienen dan vorig jaar.

Les 2: Martyn was ooit een Apple “evangelist”, een term die binnen Apple wordt gebruikt voor degenen die de voordelen van Apple promoten. Aan de andere kant is BSL bewust platform-agnostisch (neutraal).  Zijn advies – dat deel uitmaakt van het Bright Side of Life DNA – is om de valkuilen van het omhelzen van fanboy-achtige merkpromotie te vermijden. Kies de juiste tools voor elk project, gebaseerd op verdienste. En heel belangrijk biedt meerwaarde.

Ten slotte, les 3: Onderschat nooit het effect van verandering, innovatie en marktverstoring. Iedereen moet innoveren en opnieuw uitvinden om te overleven. Na de trieste dagen van Sculley, kwam Jobs terug met een nieuwe visie voor de bijna failliete Apple. De iMac. Zonder die visie had Apple het niet overleefd. Met de introductie van felgekleurde iMacs, iTunes/iPods, App stores en iPhones is het nu uitgegroeid tot een bedrijf van 2 biljoen dollar. Luister, kijk om je heen, wees bereid om van anderen te leren. Zoek naar tools, diensten, microdiensten en oplossingen die een brug slaan tussen oude systemen en de toekomst. “Think Different” (ja, gestolen van Apple), en je zult sneller duurzame en betaalbare oplossingen creëren, dan het van de grond op te moeten bouwen.

Nog even dit…

“Ik hoop dat mijn Bright Story mijn visie op het leven en BSL bevestigt, namelijk, probeer elke dag iets nieuws te ontdekken”.

In de film staan voorbeelden en hoor je commentaren op zijn gevarieerde muzieksmaak. Hij is opgegroeid met rockmuziek uit de jaren zeventig, en sommige mensen blijven levenslang in dezelfde groove. Maar Martyn niet, die volgt het voorbeeld van de Britse DJ John Peel.  Zoals Martyn schrijft:

“Mijn favoriete artiesten innoveren en veranderen met elk album. Om een of andere reden heb ik weinig of geen interesse om “meer van hetzelfde” te horen. De laatste jaren heeft iedereen gemakkelijk toegang tot de “long tail” van muzikanten die voortdurend originele muziek maken. Vaak vanuit hun slaapkamers of schuur, en tegen een fractie van de kosten van professionele studio’s. De meeste van hen zijn te vinden op Spotify (die hen meer zou moeten betalen), maar er zijn veel alternatieve muziekgemeenschappen, zoals Bandcamp. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, en ik wou dat ik ze allemaal kon horen”.

Graag nog even uw aandacht voor het volgende: In Utrecht vindt jaarlijks een wereldberoemd evenement plaats: Le Guess Who? (helaas afgelast in 2020). Koop een kaartje, dwaal een dag rond op hun vele locaties, en je iets zult horen wat je nog nooit eerder hebt gehoord. Luister een naar hun afspeellijst van 2019 of naar de lijst van Martyn.

Contact

Als een vierdaags festival in november (bijna allemaal binnenshuis!) niet uw ding is, dan wilt u misschien ervaren wat een innovatief, flexibel en vriendelijk softwarebedrijf in Breukelen voor uw bedrijf kan betekenen. Wij zijn er om u te helpen met uw volgende project, dus bel ons op en we zetten een (virtuele) vergadering op. We horen graag van u.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over BSL en onze projecten.

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

SEO-voordelen en de kracht van inhoud van goede kwaliteit

Veel bedrijfseigenaren denken nog steeds dat hun website een visitekaartje is. Hun uitdrukking is vaak: “onze klanten/publiek weten ons al te vinden…”. Dit kan kloppen, maar door uw website te optimaliseren bereikt u een nieuw publiek.

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Nieuwe vacature website voor Keylane Careers

Keylane heeft BSL gevraagd te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Keylane Careers vacature website. Het belangrijkste doel is om het aantal bezoekers te verhogen door de organische zoekprestaties te verbeteren.

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

Migratie naar een cloudprovider: wat zijn de voordelen?

De focus van cloudprovider diensten is het verbeteren van de efficiëntie van IT-diensten. Organisaties kiezen voor een cloudprovider om te profiteren van schaalbaarheid, lagere kosten en verbeterde beveiliging.

Nieuwe website voor BoekWijzer

Nieuwe website voor BoekWijzer

We hebben de BoekWijzer website geheel vernieuwd! De website is gebouwd ter ondersteuning van de BoekWijzer app, de mobiele gids in de wereld van de Nederlandse literatuur. Met deze app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste literaire nieuws.

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Nieuwe developer / webdesigner binnen BSL

Als u vragen heeft over uw website of webdesign, dan staat Patrick van Bennekom 5 dagen per week tot uw beschikking! Hij werkt onder andere aan websites, apps, logo’s en huisstijlen. Patrick zorgt ervoor dat er een professioneel eindproduct staat.

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Voordelen en kansen bij het migreren naar de cloud

Sommige van onze klanten migreren naar de cloud of heroverwegen hun legacy-systemen om in de toekomst alsnog naar de cloud te migreren. In opdracht van multinationals hebben wij twee migraties uitgevoerd en onze ervaring leert ons dat een directe aanpak (simpelweg het overzetten van bestaande databases en applicaties op virtuele machines) niet altijd de beste route is…

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Beleev: de interactieve snoezelruimte

Wellicht heb je nog nooit van snoezelen gehoord. Dit betekent dat je de zintuigen extra laat prikkelen door externe middelen die in een omgeving aanwezig zijn, de zogenaamde snoezelruimte. In opdracht van St. Jan Baptist, school voor speciaal onderwijs, te Kerkrade hebben we software ontwikkeld voor snoezelruimtes om de verlichting, audio, switches en een videoprojector te kunnen beheren.

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Vaarwel 2021 en Covid-19 -lockdowns – tijd om terug te blikken

Wie had begin 2020 gedacht dat we in januari 2022 nog steeds onder COVID-19 lockdown maatregelen zouden werken? Gelukkig heb ik meer verstand van softwareontwikkeling, dan van horeca. Als directeur van een IT-bedrijf ben ik blij te kunnen zeggen dat Bright Side of Life werken op afstand heeft opgepakt als een vis in het water. Laat me je vertellen over ons jaar.

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

Canon van Nederland apps zijn verkrijgbaar in de stores

De Canon van Nederland (2007) vertelt het verhaal hoe Nederland is ontstaan. Aan de hand van de Canon ontwikkelde BSL een paar jaar later de populaire EnToen Nu apps voor iOS en Android. In 2020 is de Canon uitgebreid herzien, dus hebben we de Canon apps volledig herschreven, up-to-date gemaakt. Ze zijn nu beschikbaar in de app stores.

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Krachtige AI-zoekmogelijkheden integreren in apps en webservices

Zoektechnologie evolueert voortdurend, dus we staan altijd klaar om nieuwe technologieën te integreren voor onze klanten. Dit blog schetst onze recente ervaringen met Azure Cognitive Search en AI-zoekmogelijkheden, die we gebruiken om elke dag duizenden nieuwe documenten te classificeren en op maat attenderingen aan abonnees te leveren.

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

Canon van Nederland apps binnenkort beschikbaar!

De Commissie Ontwikkeling Canon van Nederland ontwikkelde in 2007 de Canon van Nederland. BSL ontwikkelde een paar jaar later de apps, en sinds de lancering in 2013 zijn het een van de best beoordeelde schoolapps. In 2020 heeft een nieuwe Canoncommissie de Canon geactualiseerd. En de nieuwe Canon van Nederland apps zijn onderweg!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Drupal 9 vervangt Drupal 8. Lang leve Drupal 7!

Vorig jaar is Drupal 9 uitgebracht en Drupal 8 is end-of-life in november 2021. Daar is niets vreemds aan. Maar wist je dat de levensduur van Drupal 7 is verlengd tot november 2022? Door het hoge aantal actieve gebruikers zal het langer in gebruik blijven dan Drupal 8! Maar als je Drupal 7 nog steeds gebruikt wordt het hoog tijd om je overgang naar Drupal 9 te plannen.

Nieuwe Pulse Importer: de Forrester API

Nieuwe Pulse Importer: de Forrester API

We hebben onze “Pulse” Business Intelligence Software ontwikkeld voor PwC. Een wereldwijde dienst, onderhouden en ondersteund door BSL. Elke dag importeert Pulse documenten van internationale leveranciers en website feeds, en levert zo de juiste informatie op tijd aan de juiste persoon binnen PwC. Kortgeleden hebben we een nieuwe importer geleverd die gebruik maakt van de Forrester API.

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

Outsourcing, retainer en een langdurige samenwerking

BSL’s doelstelling was het aanbieden van ontwikkelingsdiensten aan gerenommeerde organisaties. Het is voor grote bedrijven niet altijd eenvoudig om geavanceerde ontwikkelingsteams op te richten, aangezien hun kernactiviteiten niet altijd gerelateerd zijn aan IT. Zelfs als IT belangrijk is voor hun activiteiten is er vaak een kloof tussen het leveren van kerndiensten en innovatie.

Machine Learning technologie voor bibliotheekdiensten

Machine Learning technologie voor bibliotheekdiensten

We werken al jarenlang samen met NBD Biblion, een unieke organisatie die boeken selecteert en distribueert voor de Openbare Bibliotheken. Onlangs zijn ze gebruik gaan maken van Machine Learning (ML) technologie om hun aanbevelingen aan de klant te automatiseren. Na dit succes heeft NBD Biblion BSL gevraagd om de nieuwe techniek te integreren met MIPS, ontwikkeld door BSL.

Borrelen en film kijken bij BSL

Borrelen en film kijken bij BSL

Gezamenlijk borrelen en film kijken stond op de agenda van iedereen binnen BSL. Ik schrijf stond, want het is al meer dan een jaar dat we thuiswerken vanwege corona en gezamenlijk op het kantoor borrelen en een film kijken zit er dus niet in. We hebben daarom naast de Digiborrels en paaspakketten ook een borrel/filmpakket voor thuis rond gestuurd.

In de maand mei hebben we twee jubilarissen bij BSL

In de maand mei hebben we twee jubilarissen bij BSL

Twee jubilarissen bij BSL. Onze senior software ontwikkelaar Peter Verbaan werkt deze maand 15 jaar voor BSL en Front-end ontwikkelaar Roderick Gadellaa 5 jaar. Reden voor een feestje zou je zeggen en daar houden wij wel van bij de Bright Side of Life. Helaas is dit nu vanwege corona niet mogelijk en beperken wij ons tot een online borrel en een virtuele knuffel.

Bouw een eenvoudige telefoon app voor 1888 Nummerinformatie

Bouw een eenvoudige telefoon app voor 1888 Nummerinformatie

1850 BV heeft BSL gevraagd een eenvoudige telefoon app voor Android en iOS te ontwerpen en te ontwikkelen, voor mensen die moeite hebben met het gebruik van moderne smartphones. Niet iedereen is enthousiast over de vele functies die een typische smartphone biedt. Het is moeilijk te begrijpen voor mensen die niet over de technologische vaardigheden beschikken.

De essentiële waarde van MVP voor ondernemers

De essentiële waarde van MVP voor ondernemers

Ondernemers nemen vaak contact met ons op met ideeën voor hun baanbrekende app, web-service, of web-applicatie. Hun marktonderzoek is afgerond, business plan klaar, financiële gedeelte geregeld. Ze willen beginnen en hun product zo snel mogelijk op de markt brengen. Dit is wanneer we het concept van een MVP of Minimum Viable Product introduceren.

De nieuwe Entoen Nu App maakt geschiedenisles eenvoudiger

De nieuwe Entoen Nu App maakt geschiedenisles eenvoudiger

Heb je soms moeite met Nederlandse geschiedenis? De EnToen Nu app is bedoeld voor iedereen die meer wilt weten over de Nederlandse cultuur en geschiedenis, met name voor kinderen vanaf groep 5 tot en met de middelbare school. De app kan op school en thuis worden gebruikt. Er is een nieuwe update beschikbaar, gebaseerd op de nieuwste versie van de Canon van Nederland.

SRS: New Job Model (NJM) en Access Governance Foundation (AGF)

SRS: New Job Model (NJM) en Access Governance Foundation (AGF)

Sinds de ontwikkeling van het Handtekening Registratie Systeem, namens een grote financiële dienstverlener, hebben we veel wijzigingen doorgevoerd. Het migreren van SRS naar Azure SQL is onze huidige focus, maar ook hebben we gewerkt aan twee andere belangrijke SRS veranderingen: Het toevoegen van ondersteuning voor New Job Model en Access Governance Foundation.

Oracle migratie naar Azure SQL Server – Deel 2

Oracle migratie naar Azure SQL Server – Deel 2

Recentelijk hebben twee klanten ons gevraagd legacy Oracle-systemen te migreren naar Azure SQL Server. In deel 1 hebben we uitgelegd hoe onze gelaagde webapplicaties het gemakkelijk maken om onze software te onderhouden en om de ene database naar de andere te migreren. Eric Wijnands verteld ons nu meer over de migratie van een Oracle webapplicatie naar Azure SQL.

Oracle migratie naar Azure SQL Server – Deel 1

Oracle migratie naar Azure SQL Server – Deel 1

Is Microsoft toevallig een nieuwe marketingcampagne gestart? We kregen recentelijk van twee klanten het verzoek om hun huidige Oracle systemen te migreren naar het Azure-platform. Hoe gemakkelijk is zo’n migratie eigenlijk? Dankzij de manier van ontwikkelen die wij bij BSL gebruiken, is dit wellicht makkelijker dan je zou denken.

BSL ontwikkelt een nieuwe corporate website voor de WCC Group

BSL ontwikkelt een nieuwe corporate website voor de WCC Group

De WCC Group is een internationale leverancier van geavanceerde matching-oplossingen. In 2017 ontwierpen en ontwikkelden we een speciale recruitment site om het gespecialiseerde personeel te vinden dat nodig is om hun snelle groei te ondersteunen. Dit jaar hebben ze ons gevraagd om een nieuwe, moderne, responsive Corporate site te creëren.

Bright Side of Life Directeur – Martyn Simpson

Bright Side of Life Directeur – Martyn Simpson

Om onze huidige serie Bright Stories af te ronden, is het de beurt aan Martyn, onze directeur. Martyn begon de Bright Side of Life bijna 30 jaar geleden, en ontwikkelt al software sinds 1977. Het is niet eenvoudig om 43 jaar samen te vatten in één blog. In dit eerste deel ontdekken we waarom hij software ontwikkelaar is geworden. PC’s waren immers nog maar net beschikbaar.

Front-end ontwikkelaar – Roderick Gadellaa

Front-end ontwikkelaar – Roderick Gadellaa

In onze serie van “Bright Stories” richten we deze week onze aandacht op Front-end ontwikkelaar, Roderick Gadellaa. Iemand die van zoet houdt en die geniet van het oplossen van design en UX problemen. Je vindt hem regelmatig op Twitter, waar hij tweet over ontwerpwijzigingen en concepten. Hier bij BSL maken het vrolijke gefluit en gezang van Roderick deel uit van onze “soundscape”!

Personal Assistant en Relatiemanager – Caroline Bos

Personal Assistant en Relatiemanager – Caroline Bos

BSL is een IT bedrijf dat bekend staat om transparantie. Zo is Bright Stories ontstaan, om de persoonlijke kant van medewerkers een spotlicht te geven. Deze week Personal Assistant / relatiemanager Caroline Bos. Die al ruim 7 jaar bij The Bright Side of Life (BSL) werkzaam is en de spil van de organisatie. Haar kracht ligt in het verbinden en communiceren met haar collega’s en de relaties van BSL.

Software ontwikkelaar – Jurjen Schröder

Software ontwikkelaar – Jurjen Schröder

BSL staat bekend om zijn transparantie. Zo is Bright Stories ontstaan, om de persoonlijke kant van medewerkers de spotlicht te geven. Deze week gaat de spotlicht op onze software ontwikkelaar Jurjen Schröder schijnen. “De diversiteit van het werk bij BSL vind ik een groot pluspunt. Ik werk aan projecten in verschillende talen en omgevingen”. Ontmoet Jurjen en zijn unieke huisdieren.

Agile werken is zelfs tijdens de Corona-crisis succesvol

Agile werken is zelfs tijdens de Corona-crisis succesvol

Agile werken is ideaal voor teams die op meerdere locaties werken. Bovendien is Agile nu populair bij veel van onze klanten. Hoewel we Agile-technieken al enkele jaren toepassen, elke klant heeft zijn voorkeuren. Daarom hebben we geleerd om onze werkwijze aan te passen aan de wensen van elke klant. Gelukkig is dit soort verfijning min of meer ingebouwd in Agile: De Sprint Retrospective…

NBD Databanken, websites LiteRom en Uittrekselbank opgefrist

NBD Databanken, websites LiteRom en Uittrekselbank opgefrist

Agile ontwikkeling maakt deel uit van onze cultuur. Tijdens twee recente Sprints leverde BSL nieuwe versies van NBD’s online webservices, Literom en Uittrekselbank. LiteRom bevat duizenden boekrecensies, maar ook veel artikelen over auteurs. De Uittrekselbank bevat duizenden uittreksels over elke titel en ook gedetailleerde auteursprofielen. Lees meer in onze blog …

4

Previous

5

Next

Contact BSL