BSL is een IT bedrijf dat bekend staat om transparantie. Open over onze technologie en onze planning, zodat klanten tijdens al onze projecten op de hoogte blijven. Ons Bright Stories campagne is een voorbeeld van onze openheid, om de persoonlijke kant van medewerkers de spotlicht te geven. Deze week gaat de spotlicht op onze software ontwikkelaar Jurjen Schröder schijnen. Jurjen en zijn unieke huisdieren…

Software Ontwikkelaar – Jurjen Schröder

Eerder schreven we al een stukje over de Bright Stories, het kijkje achter de schermen bij BSL. Door middel van korte filmpjes en blogposts willen we laten zien wie onze medewerkers bij BSL zijn, en hoe zij hun unieke bijdrage aan BSL leveren. Eerder was het de beurt aan Eric en vandaag zullen we wat meer vertellen over Jurjen.

Jurjen werkt nu zo’n  twee jaar bij BSL als software ontwikkelaar. Hij kwam bij BSL via een detacherings-opdracht. Dit was echter niet de eerste keer dat Jurjen van BSL gehoord had. Hij zat namelijk op de middelbare school in dezelfde klas als Geoffrey, de zoon van Martyn en Michele Simpson! Het werk bij BSL beviel van beide kanten goed, dus daarna is hij in vaste dienst gebleven.

“De diversiteit van het werk bij BSL vind ik een groot pluspunt. Ik werk aan verschillende Java projecten, maar ook aan projecten in verschillende talen en omgevingen. Bijvoorbeeld de nieuwe Documentation Portal voor WCC, die in Drupal en PHP geschreven is. Leuk om steeds weer wat nieuws te ontdekken!“

Bright Stories – het filmpje van Jurjen Schröder

Een paar jaar geleden was Jurjen nog geen software ontwikkelaar. Hij zat op een compleet ander pad: net de master Sociale Psychologie afgerond. Maar toen hij met zijn diploma (♫ maar nog zonder cheques ♫) op zak ging rondkijken wat voor banen er waren, kwam hij er achter dat geen van de opties hem echt aantrok. En hij ging dus op zoek naar andere mogelijkheden.

“Ik heb toen besloten een Java-training te volgen, en vanaf het eerste moment was ik gelijk enthousiast. Ik vind het heerlijk om te puzzelen om een gewenst resultaat voor elkaar te krijgen. En het voordeel bij programmeren is dat je vrijwel direct feedback krijgt op je acties.”

Daarnaast vindt Jurjen het leuk om (routine) taken en processen te automatiseren. Hierbij moet je wel oppassen dat je hieraan niet meer tijd besteed dan het handmatig uitvoeren zou kosten!

(foto van xkcd)

Axolotl

Zoals je in het filmpje kunt zien, wordt Jurjen als hij thuis komt opgewacht door een stel bijzondere dieren: zijn Axolotls. Via Marktplaats was hij deze op het spoor gekomen. En het blijkt dat deze dieren een unieke eigenschap hebben: ze kunnen regenereren. Verwondingen, ledematen, en zelfs organen kunnen ze zonder littekens terug groeien! Dit gaf de doorslag, dus toen werden ze opgehaald. In een schuur stonden een paar plastic opbergbakken, gevuld met jonge axolotls. De paar uitverkorenen werden in een bewaardoosje weer mee naar huis gebracht, waar ze in het aquarium geplaatst konden worden.

Camera schuwe Axolotls

Het was nog even afwachten of de axolotls zich goed zouden laten filmen. Ze houden niet echt van licht en zitten vaak verscholen in het drijfhout. Maar ondanks dat er een felle lamp gericht was op het aquarium voor de belichting lieten ze zich gelukkig goed zien!

De belofte van een lekkere worm zal hierbij wel geholpen hebben. Normaal krijgen ze eenvoudiger voer, rode muggenlarven. Wormen zijn een echte traktatie voor ze. En voor ons levert het mooie beelden op. Ze hebben niet echt tanden om te kauwen, dus de wormen worden in hun geheel opgezogen en doorgeslikt.

Contact

Wilt u meer weten over wat software ontwikkelaars voor u kunnen betekenen? Heeft u een dringende softwarevraag? Jurjen en zijn collega’s helpen u graag verder- en de koffie staat natuurlijk klaar!

Wilt u meer weten?

Innoveer, groei en boek winst met nieuwe software.
Wij helpen u graag op weg.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL