Het doel van veel websites is om bezoekers te vragen hun contactgegevens te verstrekken. En gedurende vele jaren was een contactformulier het beste dat iemand kon bedenken. Er zijn manieren om dergelijke formulieren aantrekkelijker te maken, maar een contactformulier heeft veel overeenkomsten met een uitsmijter van nachtclubs – het houdt mensen buiten. Dus zijn wij begonnen met conversational design UI’s, een techniek die websitebezoekers verwelkomt …

Conversational Design

Bij conversational design draait het allemaal om het maken van websites die bezoekers ervaren als een warm bad. Dit artikel biedt u een korte spoedcursus conversational design aan de hand van een voorbeeld van onze eigen website.

Als mensen het hebben over conversational design, bedoelen ze vaak personalisatie. Wanneer u bijvoorbeeld inlogt op uw Facebookaccount, vraagt het platform u wat u denkt / voelt:

conversational design

Dit is een eenvoudig voorbeeld van conversational design. Als mensen het nu hebben over gepersonaliseerde User Interfaces (UI), verwijzen ze naar online gesprekken, zoals chatbots, WhatsApp en Slack. Het begrip conversational design omvat dus veel gebieden. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: zorgen voor een meer gepersonaliseerde ervaring.

Wat zijn de voordelen?

Als uw gebruikers op een of andere manier met uw site moeten communiceren, kunt u overwegen om een conversational design te maken voor een persoonlijkere ervaring.

Conversational Design op de BSL website

conversational designWe hebben een goed voorbeeld op onze eigen website – onze contactpagina.
In het verleden gebruikten we een traditioneel contactformulier – wat er zo uitzag:

Er is niets unieks aan, we vragen mensen gewoon om basis contactgegevens en vragen wat hun interesses zijn. (Software Ontwikkeling, Drupal / WordPress, Maatwerk Webapplicaties of Mobiele Apps). We houden het vrij eenvoudig, maar weten ook van analytische gegevens uit onze site dat dit als een drempel wordt ervaren.

Maar zelfs met zo’n eenvoudige, alledaagse vorm, kunnen we conversational design gebruiken om het vriendelijker te maken. Onze oplossing is allemaal opgebouwd rond een eenvoudige chat-interface, met een strak en modern ontwerp. De gebruikersinterface is bekend voor iedereen die WhatsApp en andere chat-tools heeft gebruikt. Deze eenvoudige draai maakt het minder een poortwachter en meer een vriend.

 

In het begin proberen we een gesprek met de gebruiker op te zetten:

conversational design

In elke fase van het gesprek kunnen gebruikers kiezen hoe ze willen antwoorden. Omdat we vooraf bepaalde opties gebruiken, is de gebruikersinterface eenvoudig te programmeren. De conversational design interface moedigt onze sitebezoekers aan om mee te doen. De volgende video laat zien hoe het werkt:

 

Er zijn twee opvallende punten die u moet onthouden als u een conversational design gaat gebruiken. Ten eerste, als u conversational-UI’s in uw website wilt opnemen, moet u ze opvallend maken. Speel met kleuren, lettertypen en zelfs kleine animaties en creëer iets om de aandacht van uw bezoekers vast te houden.

Ten tweede kunnen conversational-UI’s geweldig zijn voor het stimuleren van conversies, met duidelijke Call To Actions (CTA’s). Sinds we ons gepersonaliseerde contactformulier hebben geïntroduceerd (momenteel alleen weergegeven op desktop en tablets), zien we een 50% toename aan reacties!

Conclusie

Als het gaat om webdesign, zijn er veel benaderingen mogelijk. Er is Material Design, vloeiende vormen, met de hand getekende elementen en nog veel meer. Conversational webdesign is echter meer dan alleen een design trend. Als u een ervaring kunt bieden die uniek is afgestemd op elk van uw bezoekers, dan heeft u een voordeel vergeleken met uw concurrenten.

Probeer het zelf uit en neem contact op met BSL. We kunnen u helpen om snel en gemakkelijk Chatbots en gebruikersinterfaces voor conversational design op uw website te introduceren.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over BSL en onze projecten.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

Neem contact op

Contact BSL
Contact BSL