Vorig jaar hebben we een aantal blogs gemaakt waarin de vele voordelen van een MVP, of “Minimum Viable Product”, centraal stonden. Bij de Bright Side of Life is het tweede natuur om klanten te begeleiden in het proces om tot een waardevol product te komen. Dit begint met het helpen nadenken over hun wensen en de functies te definiëren die nodig zijn in een eerste release. Zonder dit proces zal de eerste release alleen maar voor teleurstellingen zorgen. De focus moet liggen op wat je nodig hebt; een MVP met grote waarde voor uw gebruikers. Het bespaart u geld en helpt om op de lange termijn een beter product te maken.

Dus wat is een MVP?

Simpel gezegd, een MVP is de meest eenvoudige versie van uw software, die echte waarde biedt voor uw gebruikers. Met voldoende functionaliteit om ze aan uw concept te binden. Het bouwen van een eenvoudige maar goed functionerende versie van uw eindproduct zorgt ervoor dat u snel live kunt gaan en zaken kunt doen. Bovendien kunt u onmiddellijk beginnen met het verzamelen van feedback en zo leren van uw gebruikers. Deze interacties zorgen ervoor dat u prioriteit kunt geven aan nieuwe functies.

Hoe definiëren we het?

Het uitgangspunt is een lijst met gebruikersverhalen (of “user stories“), ook wel requirements genoemd,  die u in uw product wilt opnemen. Uw Project Backlog. Prioriteit geven aan deze requirements kan moeilijk zijn. BSL heeft jarenlange ervaring en kan u helpen uw ideeën te verfijnen. Onze aanpak varieert, afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Een methode is om uw backlog in een MoSCoW-lijst te verdelen. Must Haves, Should Haves, Could Haves en soms Won’t Haves. Het is een oude techniek, maar het helpt om je te concentreren op je prioriteiten.

(c) Can Stock Photo / britishpics

Speel poker!

De volgende stap wordt soms Planning Poker genoemd. Dit is een op consensus gebaseerde agile schattings- en planningstechniek. De producteigenaar beschrijft een requirement aan een team. Vervolgens wordt dit besproken door het team en waar nodig vragen gesteld. Wanneer het is besproken, kan elk lid van het team vast bepaalde waarden tussen de 0 en 100 aan elk requirement toewijzen, en beschrijven hoe gemakkelijk / complex het is. Het is het beste als dit gelijktijdig of onafhankelijk gebeurt. Als alle leden van het team dezelfde waarde selecteren, wordt dat de schatting. Zo niet, dan moeten ze de schattingen bespreken. De hoge en lage schatters moeten vooral hun redenering rechtvaardigen. Het doel is om een ​​consensus te vinden – die de overeengekomen score wordt voor de requirement.

Hoe kom je tot het MVP?

Met behulp van de pokerscores is het mogelijk om elk gebruikersverhaal in de backlog te bekijken en te rangschikken. Natuurlijk zijn er met Must Haves niet veel opties. Maar voor de Should Haves en Could Haves betekent de pokerscore dat u elke functie kunt evalueren op basis van kosten (of complexiteit) in vergelijking met de voordelen. Het is een geweldige manier om een ​​lijst met functies in perspectief te plaatsen. En als u eenmaal elke functie op deze manier heeft geclassificeerd, bent u goed op weg om de benodigde functies te prioriteren. Weeg deze lijst af tegen uw budget of de beschikbare tijd en u hebt uw MVP.

Zo gezegd, zo gedaan

Deze technieken zijn eenvoudig toe te passen. En ze zullen u helpen om functies te identificeren die de meeste waarde bieden voor uw gebruikers en die het snelst / gemakkelijkst / goedkoopste zijn om te bereiken. Deze aanpak helpt u na te denken over zowel het gebruik van uw product als uw rol als ondernemer. Het helpt u om de ontwikkelingskosten te beheersen en tegelijkertijd te zien welke functies maximale waarde toevoegen aan uw product.
De eerste release moet goed genoeg zijn om een ​​probleem voor uw gebruikers op te lossen. Het moet klaar zijn voor gebruik en effectief zijn. Goed genoeg om early adopters aan te trekken. Uw MVP moet zelfs zo goed zijn dat deze groep vroege gebruikers ambassadeurs voor uw product worden.

Uw “Minimum Viable Product”

Een solide MVP is klaar voor de toekomst, klaar voor nieuwe functies en volledig schaalbaar. Neem contact op als u wilt dat BSL helpt bij het ontwerpen en bouwen van uw nieuwe product of applicatie. We helpen u bij elke stap – en leveren een (web) applicatie die klaar is voor de toekomst.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over BSL en onze projecten.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

Neem contact op

Contact BSL
Contact BSL