In vrijwel elk beroep is het van belang dat men op de hoogte blijft van het laatste vak gerelateerde nieuws. Dit geldt ook voor consultants van PwC, die op de hoogte moeten zijn van het laatste nieuws om hun klanten beter van dienst te zijn. BSL ontwikkelde daarom voor PwC een op maat gemaakt informatieplatform, Pulse om het verzamelen en presenteren van betrouwbare, up-to-date informatie eenvoudiger te maken.

Ondersteuning voor mobiele gebruikers

Pulse is in de eerste plaats ontwikkeld voor desktops. Maar tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun mobiel of tablet om informatie te vinden. PwC wenst aan deze ontwikkeling tegemoet te komen door Pulse beter toegankelijk te maken voor mobiele gebruikers. Zij maakten hierbij in eerste instantie gebruik van een standaard “off-the-shelf” product, een mobiele applicatie. Het bleek echter te veel werk om dit kant-en-klare product aan te passen aan de eisen en wensen van PwC. Omdat de applicatie regelmatig moest synchroniseren met de Pulse-service, beïnvloedde het ook de prestaties van Pulse. Daarom heeft PwC ervoor gekozen om een efficiëntere oplossing te zoeken bij BSL.

Responsive webapplicatie

BSL kwam toen met het voorstel om de huidige webapplicatie responsive te maken, in plaats van een aparte app te gebruiken. Responsive webapplicaties houden rekening met de verschillende schermgroottes en handelingen. De weergave en het gebruik van de webapplicatie worden aangepast aan het type apparaat en browser waarmee de webapplicatie bezocht wordt.

Tijdens een meeting met de stakeholders van PwC werden de voordelen van een responsive webapplicatie gedemonstreerd met behulp van het BoekWijzer project. Dit project was eerder door BSL al aangepast naar een responsive webapplicatie. Er werd akkoord gegeven om te starten met een responsive ontwerp voor Pulse, een taak die één van onze front-end ontwikkelaars op zich nam.

Gebruikerservaring

Het nieuwe design was, naast de focus op een responsive ontwerp, ook gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring. Belangrijke en veelgebruikte functies zijn makkelijk toegankelijk vanaf de homepage. Niet of nauwelijks gebruikte functies zijn geschrapt. De presentatie van de informatie is aangepast naar een moderne look & feel. De nieuwe release is meteen een succes. Uit een intern rapport blijkt dat gebruikers van Pulse het uiterlijk van de nieuwe webapplicatie met een 6 uit 7 waarderen!

Vernieuwing

Het vernieuwen van de webapplicatie was voor onze ontwikkelaars een mooie gelegenheid om ook achter de schermen de laatste ontwikkelingen op hun gebied toe te passen. Het resultaat: een strakke, snelle webapplicatie, die altijd en overal toegankelijk is. En dit zonder in te leveren op de eerdere kwaliteit van Pulse.

Een goed voorbeeld van maatwerk, waar BSL voor staat. En dat is een reden waarom klanten zoals PwC voor ons kiezen!

Meer informatie

Voor een overzicht van Pulse en de concurrentievoordelen die mogelijk zijn met onze technologie, kunt u hier een kijkje nemen.

Wilt u meer informatie over onze maatwerk oplossingen, dan verwijzen we u graag naar ons uitgebreide portfolio overzicht. Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor u? Neem dan contact met ons op!

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL