In onze twee vorige blogs (deel 1deel 2) hebben wij de voordelen van een continue webontwikkeling toegelicht. Een benadering waarbij je een minimaal haalbaar product (MVP) creëert dat met de tijd kan worden verbeterd. En we hebben een reeks ontwerp- en ontwikkelingstips gegeven om je te begeleiden. Onze laatste blog in de serie is een korte samenvatting van de tips en voordelen. Het helpt je bij het ontwikkelen en ondersteunen van een succesvolle site. En dit gaat je uiteindelijk geld en tijd besparen.

Controle van budget en risico

Door een continue webontwikkeling aanpak toe te passen, spreid je de kosten over meerdere releases. Zo houd je de uitgaven onder controle. Het betekent ook dat je jouw risico’s minimaliseert, vooral tijdens complexe IT-projecten. Door in fases te werken kun je veel sneller problemen opsporen. Het geeft je de tijd om ze te corrigeren voordat je doorgaat naar de volgende fase. Sterker nog, door 40 – 75% van jouw budget te reserveren voor verbeteringen van de website, krijgt elke nieuwe reeks functies meer aandacht.

Snellere levering

Als je het te ontwikkelen project splitst in een ontwerp- en ontwikkelingsfase, bespaar je op den duur tijd (en geld). Hoe? Omdat je ervoor zorgt dat het ontwerp wordt beoordeeld voordat je met de ontwikkeling begint, beperk je het risico van ad-hoc beslissingen. Maar zorg ervoor dat je je ontwikkelaars bij de ontwerpfase betrekt. Hun inbreng zal ervoor zorgen dat de ideeën van een ontwerper haalbaar zijn. En als je eenmaal een eerste MVP-release hebt, betekent dat jouw feedback gedurende de webontwikkeling kan worden gebruikt om elke volgende release te verbeteren.

Communicatie

Bij BSL weten we hoe belangrijk het is om onze klanten op de hoogte te houden. Continue webontwikkeling vereist openheid en goede communicatie. Klanten op de hoogte houden van jouw voortgang. Bijvoorbeeld met behulp van projectbeheer en samenwerkingstools zoals Slack of Monday De actieve deelname van klanten aan het ontwikkelingsproces zal zeker bijdragen aan het succes van webontwikkelingsprojecten. Een productieve klant / leverancier relatie is immers een winnende formule voor beide partijen.

Inhoud is belangrijk

“Last but not least” – verwaarloos de inhoud niet! Onze ontwerpers zorgen ervoor dat jouw website er goed uitziet. En onze ontwikkelaars zullen ook optimale functionaliteit inbouwen. Maar uiterlijk en prestaties zijn niet alles. Aan het eind van de dag zullen bezoekers alleen terugkeren naar jouw website als ze de gewenste informatie vinden. Dat wil zeggen dat een technisch goed opgebouwde webapplicatie natuurlijk belangrijk is. Maar een continue stroom van berichten van hoge kwaliteit en informatieve inhoud zijn cruciaal voor het succes van jouw website. Houd er ook rekening mee dat zelfs voordat de webapplicatie wordt gelanceerd, representatieve inhoud en professioneel materiaal van klanten helpt bij het opstarten van het ontwerpproces.

Continue webontwikkeling – neem contact op

In deze serie blogs heb je gelezen over continue webontwikkeling. En we hebben je een aantal praktische tips gegeven om je te helpen. Dus waarom zou je niet een stap verder gaan en contact opnemen? Ontdek hoe onze aanpak en expertise kunnen helpen bij jouw volgende webproject.

Martin Postma over continue ontwikkeling Deze blogpost is geschreven door gastauteur Martin Postma [lolandese] in samenwerking met Martyn Simpson.

Martin schrijft gewoonlijk technische documentatie op Drupal.org.

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

Neem contact op

Contact BSL
Contact BSL