Afgelopen vrijdag is de nieuwe WCC recruitment website de lucht ingegaan. De wensen van WCC waren helder. Zij wilden graag een moderne en snelle website die op elk apparaat even makkelijk te gebruiken is. Daarnaast was het een vereiste dat het HR-team eenvoudig vacatures kan toevoegen en nieuwe verhalen bij Life@WCC kan creëren. De oplossing: een responsive website gemaakt met Drupal. Lees onze blog voor meer informatie…

Recruitment website

WCC is een groot softwarebedrijf met als kernactiviteit identiteit management en personeel matching. Om te kunnen inspelen op de snelgroeiende internationale vraag, hebben zij meer personeel nodig. Het werven van goed technisch personeel is echter een uitdaging. Daarom waren zij op zoek naar een nieuwe manier om hun bedrijf bij potentiële werknemers te promoten. Zij kwamen met het idee om een speciale recruitment website te laten ontwikkelen. 

Omdat innovatie een belangrijke prioriteit was, hebben zij BSL gevraagd om de website te ontwikkelen. Om dit te bereiken, hebben onze ervaren ontwikkelaars de afgelopen twee maanden hard gewerkt aan de website. Met veel succes. Sinds afgelopen vrijdag kunnen kandidaten via de website alle openstaande WCC vacatures bekijken. Verder kunnen bezoekers aan de hand van verhalen van werknemers ontdekken hoe het is om bij WCC te werken. Daarnaast hebben onze ontwikkelaars een AFAS web-service in de website geïntegreerd. Dit betekent dat alle nieuwe motivatiebrieven en CV’s automatisch naar het HR-team van WCC worden verzonden. 

WCC - recruitment website

Drupal, een slimme keuze

WCC gebruikt voor hun corporate site een Drupal CMS. Het is dan ook geen verrassing dat zij voor de nieuwe recruitment website ook Drupal hebben kozen. Een slimme keuze, aangezien WCC ons benaderde met een reeks gedetailleerde ontwerp-ideeën, gemaakt door een ontwerpbureau. Onze ontwikkelaars werken graag met Drupal. Het biedt namelijk veel flexibiliteit in vergelijking met (bijvoorbeeld) WordPress. Dit geeft ze de mogelijk om het ontwerp perfect na te bouwen. Terwijl we nog steeds een website kunnen leveren die voor het WCC-team gemakkelijk in het gebruik is. Zij hebben de vrijheid om altijd en overal de content en devacatures aan te passen.

Optimale web ervaring 

Het aantal mobiele website bezoekers stijgt elk jaar. Hierdoor was het een vereiste dat er een responsive recruitment website werd gebouwd. Dit betekent dat de gebruiker op elk type scherm en apparaat dezelfde optimale web ervaring beleefd. Wij hebben alleen desktop lay-out ontwerpen van WCC ontvangen. Waardoor onze ontwikkelaars deze ontwerpen zo moesten aanpassen, dat ze er ook op tablet en mobiel goed uitzagen. Een uitdaging waar wij succesvol in zijn geslaagd. Daarnaast heeft WCC geopperd om gebruik te maken van animaties en transities. Met als gevolg dat wij deze animaties aan elke schermgrootte moesten aanpassen. Gelukkig kennen onze ontwikkelaars alle trucs. Hierdoor werkt de website op elk apparaat goed en snel. En heeft de klant geen concessies hoeven doen! 

Een nieuwe website voor uw bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in het creëren van uw eigen ‘concessievrije’ website of webapplicatie. Of wilt u uw huidige website een nieuwe responsive ‘look&feel’ geven. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze designers en ontwikkelaars helpen u graag verder. 

Heeft u vragen?

Wilt u een offerte voor het ontwikkelen van uw maatwerksoftware. Advies over een nieuwe website of het integreren van webapplicaties met bestaande systemen? Wij staan voor u klaar om deze vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden. Bel ons of stuur een mail naar sales@brightside.nl

    Neem contact op

      Contact BSL
      Contact BSL