Net als ieder bedrijf, vinden wij het belangrijk dat onze webpagina’s vindbaar zijn voor onze (potentiële) klanten. Hierbij is zoekmachine optimalisatie het toverwoord! Dit is een uitstekende manier om meer nieuwe bezoekers naar uw website te krijgen. De Yoast SEO plugin kan de WordPress gebruikers hier een handje bij helpen. Lees meer in ons blog…

Zoekmachine optimalisatie

Wilt u meer verkeer genereren op uw website? Dan kunt u het beste zorgen dat u hoog rankt in de zoekmachines, zoals Google. Via dit kanaal bereikt u namelijk ongeveer 80% van uw website bezoekers. Om deze ranking te beïnvloeden, is zoekmachine optimalisatie de uitkomst. Ook wel search engine optimization (SEO) genoemd.

Yoast WordPress plugin - Google Results

Zoekmachine optimalisatie kan het gemakkelijkste uitgelegd worden als: alle activiteiten die worden ingezet, om je webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Organische zoekresultaten zijn de niet-gesponsorde zoekresultaten die zoekmachines op basis van relevantie aan u aanbieden.

Activiteiten inzetten

De afgelopen jaren is er een revolutie gaande op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Konden websites eerst nog een hoge ranking in de zoekmachine krijgen door trucs toe te passen. Tegenwoordig is het van belang om uw site volgens bepaalde regels in te richten.

Dit kan bereikt worden door diverse activiteiten in te zetten, zoals:

  • Inhoud: zorg voor een duidelijke structuur en het gebruik van keywords. Deze keywords moeten op strategische plekken worden geplaatst. Zodat de zoekmachine meteen weet waar iedere pagina over gaat.
  • Linkbuilding: geef aandacht aan het ontvangen van zoveel mogelijk backlinks. Dit zijn links van andere websites naar uw pagina. Zorg daarnaast voor uitgaande links en interne links op uw website.
  • Techniek: zorg dat uw website technisch voldoende presteert. Denk hierbij aan pagespeed en responsive design. 

Yoast SEO plugin helpt een handje

Het is van belang dat zoekmachine optimalisatie een doorlopend proces is. Om dit proces wat gemakkelijker te maken, gebruiken wij de Yoast SEO plugin. Dit is een ondersteunende tool, die inzicht geeft in hoeverre een webpagina is geoptimaliseerd voor Google. Veruit de beste SEO oplossing die beschikbaar is voor WordPress! De plugin is ontwikkeld door een snelgroeiende startup – Yoast. Zij hebben als doel mensen te helpen hun website te verbeteren. Dit wordt gedaan door middel van artikelen, eBooks, cursussen en software. En natuurlijk de Yoast SEO WordPress plugin.

Alle bolletjes op groen

Jammer genoeg zorgt de Yoast SEO plugin er niet voor dat u direct hoger rankt in de zoekmachines. Het is een hulpprogramma die u helpt uw content beter te organiseren. Hierdoor kunt u uiteindelijk hoger eindigen binnen de zoekmachines. De plugin is vooral gericht op de content gerelateerde facetten. En een aantal technische zaken. Aan de hand van gekleurde bolletjes, kunt u controleren in hoeverre u op een bepaalde factor scoort. Rood bolletje geeft aan dat u nog flink aan de slag moet. Oranje kleur vraagt om verbetering. En groen betekent dat het goed is.

Yoast SEO plugin | Yoast WordPress plugin

Alles wordt gecontroleerd aan de hand van een opgegeven keyword of key phrase. Er wordt nagekeken of het opgegeven keyword niet al eerder op de website is gebruikt. Yoast controleert hoe vaak het keyword in de tekst wordt gebruikt. Bovendien moet het keyword in elk onderdeel worden gebruikt, zoals de paginatitel. Hier is het van belang dat u het keyword aan het begin van de titel zet. Daarnaast is het altijd een goed idee om het keyword in één of meerdere subtitels te plaatsen. Verder moeten de afbeeldingen die u gebruikt het keyword bevatten.

Ook op andere factoren wordt uw pagina beoordeeld. De hoeveelheid woorden die u gebruikt in uw content is belangrijk. De grens ligt op een minimum van 300 woorden. Daarnaast wordt gekeken of u voldoende links in de tekst heeft toegevoegd. Verder wordt de slug van de URL en de Meta-omschrijving beoordeeld. De Yoast SEO plugin helpt u hier allemaal bij. Dit alles zorgt ervoor dat u content SEO geoptimaliseerd is en u betere resultaten boekt met uw content. 

BSL kan u helpen bij het verbeteren van uw website 

Natuurlijk heeft BSL zeer bekwaamd personeel die dit allemaal voor u uit handen kan nemen! Wilt u ook uw website door BSL laten verbeteren? Wij nodigen u graag uit voor een gesprek. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 

 

Pin It on Pinterest

Contact BSL